Quique Setién.
Volledig scherm
Quique Setién. © AFP

Waarom nieuwe coach Setién bij het Barça-huis past: “Ik zou een vinger hebben gegeven om met Cruijff te mogen voetballen”

La LigaQuique Setién moet FC Barcelona opnieuw naar de successen van weleer stuwen. Een relatief onbekende naam, maar de 61-jarige Spanjaard en de Catalaanse grootmacht zijn misschien wel een match made in heaven. “Ik zou een vinger hebben gegeven om met Cruijff te mogen voetballen”, liet de nieuwe trainer eerder optekenen. De man werd deze middag voorgesteld bij de Blaugrana. “Gisteren liep ik nog langs de koeien in mijn dorp, nu sta ik op het trainingsveld met de allerbeste spelers ter wereld.”

  1. “Verkrachter”: Jude Bellingham valt even uit zijn rol nadat hij forse tackle op landgenoot Greenwood inzet

    “Verkrach­ter”: Jude Bellingham valt even uit zijn rol nadat hij forse tackle op landgenoot Greenwood inzet

    Dankzij twee doelpunten van Joselu heeft Real Madrid middenmoter Getafe met 0-2 verslagen. ‘De Koninklijke’ springt zo over Girona naar de leiding in La Liga. Maar voor Jude Bellingham (20) zou de match nog een naar staartje kunnen krijgen. Op videobeelden is te zien hoe hij ‘rapist’ (verkrachter) sneert na een duel waarin hij zijn Engelse landgenoot Mason Greenwood (22) tackelde.
  2. Real Madrid is eindelijk weer de allerrijkste club ter wereld: Spaanse grootmacht wil nu over grens die Barcelona bijna fataal werd
    PREMIUM
    12

    Real Madrid is eindelijk weer de allerrijk­ste club ter wereld: Spaanse grootmacht wil nu over grens die Barcelona bijna fataal werd

    Een verbouwing van een miljard, een schuldenberg van een miljard, in 2025 ook een omzet van een miljard. Real Madrid zegt klaar te zijn voor de toekomst, met een futuristisch verbouwd stadion en businessrecords in het vooruitzicht. Die 7 miljoen die Real in juni uitbetaalde aan Eden Hazard om zijn contract te verbreken, voelen ze niet eens. Voor het eerst sinds 2017-18 voert Real Madrid weer de jaarlijkse ‘Money League’ van auditbureau Deloitte aan. Onze buitenlandwatcher Kristof Terreur gunt u een blik in de rekeningen van de rijkste club ter wereld. En legt uit hoe Real de eerste miljardairsclub wil worden in het voetbal.