De Sloveense tennisster Dalila Jakupovic werd bevangen door de rook tijdens de kwalificaties van de Australian Open.
Volledig scherm
PREMIUM
De Sloveense tennisster Dalila Jakupovic werd bevangen door de rook tijdens de kwalificaties van de Australian Open. © RV

Sportfysioloog Peter Hespel vindt topsport in Australië na rook bosbranden onverantwoord: “Tennissers zouden beter staken”

Australian OpenDe slechte luchtkwaliteit boven Melbourne door de Australische bosbranden speelt de tennissers parten bij de kwalificaties van de Australian Open. Inspanningsfysioloog Peter Hespel vindt dat de organisatie het programma beter uitstelt. “De combinatie van die luchtvervuiling met de hitte en vochtigheid is onverantwoord om intensief te sporten.”

10 reacties

  • Paul Van Malderen

    4 jaar geleden
    Paul Van Malderen. Deze topsporters zouden beter het signaal nu moeten geven dat de klimaatverstoring nu een feit is dat niemand het meer kan ontkennen en dat de dit het gevolg is van de opwarming van de aarde en dat dit Internationaal dringend moet aangepakt worden ! Jan De Poortere Klimaat veranderingen zijn er in de geschiedenis van de aarde altijd al geweest maar nooit in een zo’n kleine tijdspanne van een goeie honderd jaar en dat is onmiskenbaar het gevolg van de fossiele revolutie !
  • Jan Depoortere

    4 jaar geleden
    Kortzichtig mensen. Australië is een groot deel van zijn fauna en flora verloren, wat een serieuze hap is uit de inkomsten van toerisme. Het is niet meer dan normaal dat ze proberen door te doen met wat nog niet verloren is. kris verstraelen, het klimaat verandert al miljoenen jaren en is dus nog nooit weggeweest, en heeft altijd ups en downs gehad.
  • Guy Bevers

    4 jaar geleden
    Competitievervalsing
  • Myriam Michiels

    4 jaar geleden
    Ze zouden het geld beter doneren aan diegenen die het ter plaatse zo hard nodig hebben
  • Jan De Korte

    4 jaar geleden
    nu er beroemdheden er mee in contact komen is het plots een probleem.