Nicolas Schmit, EU-commissaris voor Banen en Sociale Rechten
Volledig scherm
Nicolas Schmit, EU-commissaris voor Banen en Sociale Rechten © AFP

Europese Commissie wil “waardig” minimumloon

Werknemers in de EU moeten met een minimumloon een "waardig bestaan" kunnen leiden. De Europese Commissie gaat de komende zes weken input vragen aan werkgevers en vakbonden om dat voor elkaar te krijgen.

28 reacties

  • Georges Vande Velde

    4 jaar geleden
    Loon is een vergoeding voor werk, doch in die EU commissie wordt er niet gewerkt en toch eigenen ze zich zeer royale lonen toe. Verschil duidelijk ? Kiezen maar burgers ze zullen nog verder hun zakken vullen !
  • Pat Debal

    4 jaar geleden
    De werkgevers lopen weg met hoogste winst en de arbeiders krijgen de kleinste winst en moeten er nog meer belastingen erbij betalen
  • Peter Schelfhout

    4 jaar geleden
    Die uitleg is nogal onduidelijk en klinkt vooral op "veel woorden maar alweer geen daden". Het probleem van de EU is dat er teveel wordt uitgekeerd aan Banken, CEO's, Politici & andere top ambetanaren, ze kosten de EU meer dan dat de EU kan afdragen aan belastingen. Een woord hiervoor is "crisis".
  • leppens victor

    4 jaar geleden
    Ach,moeilijk kan dat niet zijn,neem het minimum loon dat uitbetaald wordt in de eu-kringen voor gelijk welke functie en iedereen,zelfs de vakbonden,worden gek van euforie. mvg.
  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Ook een begrenzing aan maximumlonen. Voetballers en consoorten incluis.