ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Microsoft dicht groot gat in beveiliging van Windows

De Amerikaanse geheime dienst NSA heeft een groot gat in de beveiliging van het besturingssysteem Windows 10 ontdekt. Kwaadwillenden zouden dat kunnen gebruiken om diep in de computers van nietsvermoedende mensen en bedrijven door te dringen. Microsoft, de maker van Windows, heeft vandaag een update uitgebracht om het gat te dichten.

9 reacties

  • Yvan Lissens

    4 jaar geleden
    Zolang Microsoft een soort "super-user" blijft van uw Windows-systeem, zal er altijd een mogelijkheid zijn om binnen te dringen. Als Microsoft morgen alle gaatjes dichttimmert en werkelijk een onafhankelijk besturingssysteem verkoopt dan is het veiligheidslek misschien wel weg, maar ga je, onder andere, geen updates voor verbeteringen en aanpassingen voor nieuwere technologie meer krijgen zonder betaling. Het blijft wikken en wegen.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Windows vista had al 50 miljoen lijnen code. Mac OS 10.4 85 miljoen. Ms Office 2013 alleen ook al 50 miljoen. Programmeurs komen en gaan. En na verloop van tijd zijn er grote delen die niemand nog goed kent. Als er een probleem is of iets niet kan dan wordt daar rond geprogrammeerd. De slimste programmeurs lappen ook wel eens de regels aan hun laars en bouwen hun eigen functies. Zo krijg je monsters die niemand nog beheerst met steeds meer onopgeloste bugs. En met veiligheidsgaten.
  • Rody Franks

    4 jaar geleden
    Maar na 30 jaar zou je toch een waterdichte windows mogen verwachten, Rayan?
  • Franciscus Vander Elst

    4 jaar geleden
    Franciscus Vander Elst Bij de dubbel check van een programma viel ik op de melding "Alleen God en ik weet dit" Begrijpelijk het was een interim programmeur van vreemde origine die het programma had geschreven. Wees op U tellen wanneer u IT personeel binnenhaalt.
  • Gerrit Versteele

    4 jaar geleden
    Of het nu een enkelvoudig programma is, een app, een subsysteem of een OS, die moeten allemaal uitgaan van de eigen sterkte zowel qua functionaliteit als qua bescherming. Daarom is het goed dat er hackers bestaan: zie ze als testers voor de robuustheid van de code, dat sommigen er ook rijk van worden is collateral damage. Visionaire bedrijven nodigen net uit om hun programmatuur (ethisch) te hacken want daar leren ze uit, onzekere prutsers verstoppen hun sofware in quarantaine.