Kenneth Roth, de directeur van Human Rights Watch, stelde vandaag het Wereldrapport 2020 van de organisatie voor.
Volledig scherm
Kenneth Roth, de directeur van Human Rights Watch, stelde vandaag het Wereldrapport 2020 van de organisatie voor. © AFP

Human Rights Watch: “Chinese regering vormt internationale bedreiging van mensenrechten”

De Chinese regering valt het internationale systeem voor de verdediging van mensenrechten aan, zo zegt Kenneth Roth, de directeur van Human Rights Watch, dinsdag bij de publicatie van het Wereldrapport 2020 van de organisatie. Decennia van vooruitgang waardoor mensen over de wereld vrijuit kunnen spreken, niet voor willekeurige opsluiting en foltering hoeven te vrezen en andere mensenrechten hebben, staan op de helling, voegt Roth er in een mededeling aan toe.

5 reacties

  • Guy Marien

    4 jaar geleden
    Dat land doet waar ze zin in heeft. En zal dit blijven doen zolang Europa en onze bedrijven hun ogen sluiten voor wat daar gebeurt. Iran,Noord Korea enz worden geteisterd door economische straffen . Waarom wordt China niet gestraft
  • Baldr VanHoek

    4 jaar geleden
    Wellicht zeker waar maar je kan niet onderuit aan hun realisaties. Net zoals in het Westen. En om daar even op in te gaan, kan je ook even aanstippen dat de mensenrechten van de burger in Europa ook onder attack staan. Hoe verklaar je anders dat democratische partijen totaal zijn weggeslagen samen met de sociale rechten van burgers en inclusief de welvaart is uitgewisseld. Hoe beoordeel je Boris, Trump en andere nationalisten?
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Het is een dictatuur met als doel wereldheerschappij, maar de poenscheppers kunnen zich daar rijk boeren op de rug van de gewone Chinees en geen wet die hen in de weg staat, alles mag daar als het maar opbrengt.
  • Denis Stock

    4 jaar geleden
    Ze overdrijven weer.
  • Rudy Van Daele

    4 jaar geleden
    Men zou beter de chinezen volgen in plaats van altijd dat pamperen en alles te verbloemen.