Direct naar artikelinhoud
Brussel

Brusselse bende ‘koopt’ 16-jarig meisje van vriend, sluit haar op en dwingt haar wekenlang tot seks met mannen

Brusselse bende ‘koopt’ 16-jarig meisje van vriend, sluit haar op en dwingt haar wekenlang tot seks met mannen
Beeld RV

De Brusselse politie heeft een 16-jarig meisje gered uit handen van een meedogenloze bende die opereerde vanuit onze hoofdstad. Het meisje was eind vorig jaar van huis weggelopen en door haar vriend ‘verkocht’ aan de bendeleden. Die sloten haar op, maakten een profiel aan op een prostitutiewebsite en dwongen haar seks te hebben met een hele reeks mannen. Voor 150 euro per uur.

Het was in de nacht van 4 op 5 januari dat agenten van de zone Brussel-Zuid het minderjarige meisje konden bevrijden. Ze verbleef toen in een huis in Ukkel, waar een kelder was waar ze haar ‘klanten’ moest ontvangen. Dat schrijven de kranten van Sud Presse en Het Nieuwsblad.

Spoor

Het gerecht was het slachtoffer op het spoor gekomen nadat een kennis haar opgemerkt had op de prostitutiewebsite en alarm sloeg. Na de inval bracht de politie de bende in kaart en die bleek op een niets ontziende manier te werk te zijn gegaan.

Het slachtoffer was van Franse nationaliteit en bleek in november thuis weggelopen na problemen op school. Haar bloedeigen vriendje zou haar vervolgens ‘verkocht’ hebben aan de Brusselaars, voor 2.000 euro. De bende zou haar vervolgens op een prostitutiewebsite aangeboden hebben voor 150 euro per uur. In de loop van twee weken zou ze meer dan 160 telefoontjes gekregen hebben van ‘klanten’.

Het vermiste meisje zou niet alleen misbruikt zijn in het huis in Ukkel, maar ook in een hotel in Elsene. De politie vond nog twee andere slachtoffers, in Sint-Gillis. Daar blijken ook de meeste van de zeven verdachten – jonge twintigers – vandaan te komen. Ze zijn allemaal aangehouden.

Politiewagen

De zeven worden nu verdacht van mensenhandel en prostitutie met minderjarigen. Enkele van hen zouden deel uitmaken van een bende die gekend is voor honderden feiten. Het gaat onder meer om het in brand steken van een politiewagen en een verkrachting.

Volgens het parket zouden verscheidene meisjes van Franse origine bij de slachtoffers zijn, maar om hoeveel slachtoffers het exact gaat, is niet duidelijk.