Diamant- en juwelenbeurs CARAT+ in Antwerpen. (Archieffoto)
Volledig scherm
Diamant- en juwelenbeurs CARAT+ in Antwerpen. (Archieffoto) © Photo News

Diamanthandel krijgt wereldwijd klappen, maar is meest voelbaar in Antwerpen: daling met 20 procent

2019 was een moeilijk jaar voor de Antwerpse diamantsector. De Scheldestad verhandelde in totaal voor 37 miljard dollar (33 miljard euro) aan ruwe en geslepen diamanten. Dat is 20 procent minder dan het jaar ervoor, en vergelijkbaar met het niveau tijdens de financiële crisis in 2009 en 2010. Diamantkoepel AWDC verwacht geen verbetering in 2020, maar een herstel vanaf volgend jaar.

4 reacties

  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Wat ben je daar nu echt mee met een diamant, ja speculeren dat wel en nog van die dingen, maar zoveel geld voor iets dat blinkt en meer niet ...
  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    Zou het kunnen dat men de diamantsector in België kapot reguleert? Naar verluid kunnen diamantairs hier nog nauwelijks krediet krijgen. Zonder de diamant zakt het BNP 5-10%.
  • Gunter Verleyen

    4 jaar geleden
    Gek toch, dat mensen zoveel geld uitgeven voor een blinkend steentje terwijl de meesten het verschil niet kunnen zien tussen diamant en kristal !
  • Marnick L'Eau

    4 jaar geleden
    Pff, heel goed dat de verkoop van zinloze stenen voor woekerprijzen vermindert. Heel goed dat het spenderen van veel te veel geld aan zoiets onnozel uit onze cultuur begint te verdwijnen. Mensen hebben wel betere zaken om hun zuurverdiend en altijd maar verminderend geld aan te spenderen.