De zwarte dozen van het vliegtuig werden na de crash teruggevonden.
Volledig scherm
De zwarte dozen van het vliegtuig werden na de crash teruggevonden. © AFP

Kiev wil zwarte dozen gecrasht vliegtuig krijgen, Iraanse president vraagt leger om excuses

Oekraïne heeft Iran gevraagd om de zwarte dozen van het neergeschoten Oekraïense lijnvliegtuig over te maken aan Kiev. Het parket-generaal en de Oekraïense veiligheidsdienst SBU hebben de Iraanse autoriteiten daarvoor een officieel verzoek gestuurd, aldus het parket in een persbericht.

5 reacties

  • ROBERT GERTS

    4 jaar geleden
    Ik begrijp dit niet! Geef de burgers 2 weken tijd om te evacueren, en bombardeer daarna alle moskees en met bladgoud beklede palijzen plat! Laat zien dat hun “nationale garde” een bende sukkels is, die enkel op onschuldige betogers kan schieten!!
  • Mohamed Kabbal

    4 jaar geleden
    @Jaak Casteleyn, zij geven hun fout tenminste toe in tegenstelling tot de grote VS die zich schuilen achter: oorlog heeft nu eenmaal onschuldige slachtoffers.
  • Jaak Casteleyn

    4 jaar geleden
    Gaat de kous af zijn met enkel maar excuses, men kan echter van die gasten niets anders verwachten, hij en zijn evenknie den Geestelijke Leider moeten hun verantwoordelijk nemen, de eer aan zichzelf houden en opstappen, of moeten eens te meer de kleine garnalen opdraaien voor hun geklungel en onderdrukking.
  • Jos Spriet-Dewaele

    4 jaar geleden
    Ja boriske is het aanhangsel van donald geworden en hoopt hiermee op de deal van zijn leven met amerika
  • Paul Philippaerts

    4 jaar geleden
    Iran stop met jullie schurkenstreken. Hoe kan een leiding, want dit is niet het werk van het Iraanse volk maar van hun leiders, zich godsdienstig noemen en alle mogelijke misdaden tegen de menselijkheid permitteren. Hopelijk komt de zwijgende meerderheid eens in actie om die "leiders" een halt toe te roepen. En de amerikanen mogen ook best de president zijn oorlogsorganiserende macht afpakken, zodat er nog eens even nagedacht kan worden.