Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Prins Laurent verloor 12 miljoen euro in Libië: “Er lag een pistool voor mij op tafel”

RoyaltyPrins Laurent (56) is 11 tot 12 miljoen euro verloren door zijn mislukte Libische avontuur. In het Afrikaanse land was de broer van koning Filip tussen 2006 en 2010 bezig met een groot herbebossingsproject, maar hij werd continu tegengewerkt, verschillende keren bedreigd en geconfronteerd met corruptie, zo vertelt Laurent in een interview met Le Soir.

16 reacties

  • lieve vanderstraeten

    4 jaar geleden
    Amai, ik krijg nog geen 50.000 euro gespaard op mijn heel leven, en ik werk dan nog full time. Toch fijn als ge zoveel geld krijgt, zonder er iets voor te doen. Ik zou zeggen, ga werken aan een loon zoals wij van 1400 euro per maand, waar de helft belastingen nog vanaf gaat, dan zult ge uw zotte kuren wel nahouden.
  • RENE LENAERTS

    4 jaar geleden
    Oorspronkelijk wist Laurant "van de prins geen kwaad" tot hij naïeve spelletjes speelde met stoute grote jongens. Maar geen nood, ooit wordt hij wel volwassen.
  • rudy poelmans

    4 jaar geleden
    Hij had beter in zijn sponsors geïnvesteerd.
  • André Van Laethem

    4 jaar geleden
    Laat rijke lânden ontwikkelingshulp geven. Belgie hoort niet bij rijke landen. Of is een firma met een schuld van 12 miljard een rijke goeddraaiende firma ?
  • Marnix laureyns

    4 jaar geleden
    Vraag me af waarom Belgisch belastingsgeld 12 miljoen euro moet geïnvesteerd worden in Libië? Hier zijn ook veel Belgen die een kleine hulp kunnen gebruiken.