Zo redt heldhaftige brandweerman vrouw uit vuurzee

Er is een video opgedoken van een bijzonder moedige brandweerman die met gevaar voor eigen leven een vrouw redt uit een brandend pand in Leuven. De brandweerman lijkt in de vlammen te staan, maar blijft erg kalm. Als je de video bekijkt, lijkt het een wonder dat er amper drie lichtgewonden vielen bij de brand.

tlg, stl

De brand breekt woensdagavond uit in de drukke Blijde Inkomststraat in Leuven. Vrijwel meteen staat het vijf verdiepingen tellende appartementsgebouw in lichterlaaie. Al snel blijkt dat drie personen nog vastzitten in het brandende pand.

Op de video is te zien hoe één van de brandweermannen van het Leuvense korps zich met gevaar voor eigen leven waagt op een ladder en tussen de vlammen lijkt te gaan staan. Terwijl het vuur om hem heen woedt, spreekt de man ijzig kalm één van de slachtoffers in het pand toe. Iets later stapt het slachtoffer op de ladder. De vrouw kind heeft wellicht haar leven te danken aan de koelbloedigheid van de brandweerman.

© atb

Uiteindelijk moeten na de brand drie personen naar het ziekenhuis met brandwonden en ademhalingsproblemen. Dat mag een mirakel heten, als je de vuurzee ziet.

Eén verdieping werd volledig verwoest en het hele pand is onbewoonbaar verklaard. De eerste bevindingen van de branddeskundige, die werd aangesteld door het parket van Leuven, wijzen op een accidentele oorzaak. Een pan met hete olie zou vuur gevat hebben.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen