Elke dag worden 62 winkeldiefstallen aangegeven
Volledig scherm
PREMIUM
Elke dag worden 62 winkeldiefstallen aangegeven © Baert Marc

“Laat elke winkeldief 181 euro betalen”

Winkeldieven moeten zwaarder boeten. Het volstaat niet hen de prijs van de gestolen waren te laten betalen en hun naam op te schrijven. “Laat een dief een vergoeding van 181 euro betalen”, roepen zowel Unizo als NSZ op. Per dag worden 62 winkeldiefstallen geregistreerd – en dan geven 42 % van de winkeliers de diefstallen nog niet aan.

18 reacties

  • Elsje vervoort

    4 jaar geleden
    Maak er een gasboete van voor de gemeente. Ze zullen dat reglement snel implementeren dan. Maar goed, een kei kun je het vel niet afdoen. Tenzij, tenzij, gewoon opgesloten houden tot als ze met geld over de brug komen. En desnoods een vermogensonderzoek houden en indien ze dikke auto's hebben, die aanslaan tot als de boete betaald is. Geen medelijden met mensen die het verpesten voor anderen.
  • censor

    4 jaar geleden
    Diefstal...winkeldief, is niet goed te praten....de gelegenheid maakt de dief. Minder scrupuleuze mensen worden verleid, of voor de eigen uitdaging, de trill zoals ze zeggen of kleptomanen.....veel variatie in motivatie dus.....kleptomanie is een ziekte (of afwijking) ...deze mensen moeten iets pikken, al is het een snoepje......
  • Werner Meert

    4 jaar geleden
    Betalen en hun gsm permanent afnemen ...........
  • Toon Schouteden

    4 jaar geleden
    Stelen moet altijd beboet worden.
  • Evy De Poorter

    4 jaar geleden
    Ja dat is de oplossing dieven laten betalen! Dan zou de ze twee maal na denken voor ze iets stelen.