De boerderij in Ruinerwold.
Volledig scherm
De boerderij in Ruinerwold. © EPA

“Vader Nederlands spookgezin gebruikte ritueel zwaard om kinderen te mishandelen”

Vader Gerrit Jan van D. (67) van het spookgezin in het Nederlandse Ruinerwold mishandelde een aantal van zijn opgesloten kinderen, omdat hij soms dacht dat ze door de duivel bezeten waren. Zijn bestraffingen waren bijwijlen zó heftig dat hij een ritueel zwaard gebruikte. Dat staat in het boek ‘Spookhoeve Ruinerwold’ dat eind deze week verschijnt en waaruit de Telegraaf enkele passages publiceerde. 

  1. Vader van ‘spookgezin’ verdacht van seksueel misbruik, jongste kinderen blijven hem steunen

    Vader van ‘spookgezin’ verdacht van seksueel misbruik, jongste kinderen blijven hem steunen

    De vader van het gezin dat een teruggetrokken leven leidde in een boerderij in het Nederlandse Ruinerwold, wordt ervan verdacht twee van zijn drie oudste kinderen seksueel te hebben misbruikt. De negen kinderen van Gerrit Jan van D. zijn ondertussen met een korte verklaring gekomen. Zij doen dat in twee groepen. De oudste vier, inclusief de ontsnapte Jan (25) die aanklopte bij een café in Ruinerwold, steunen het proces tegen hun vader. De jongste vijf kinderen, die allemaal opgroeiden op de boerderij in Ruinerwold, doen dat juist niet. “Het is voor ons hele gezin heel pijnlijk dat er een kloof is ontstaan.”
  2. Zo bouwde Gerrit-Jan negen jaar lang aan zijn spirituele centrum in Ruinerwold: een bijzonder inkijkje
    PREMIUM

    Zo bouwde Ger­rit-Jan negen jaar lang aan zijn spirituele centrum in Ruinerwold: een bijzonder inkijkje

    Niemand in de noordoostelijke Nederlandse provincie Drenthe wist wat Gerrit-Jan van D. (67) negen jaar lang uitspookte op zijn boerderij in Ruinerwold. Maar voor zijn online vrienden bracht hij bijna dagelijks verslag uit. Met liefst 1.600 foto’s en 80 filmpjes gaf hij hen een bijzonder inkijkje in het uitzonderlijke leven op de hoeve. Daaruit blijkt voor het eerst dat hij in het diepste geheim bouwde aan zijn eigen spirituele centrum. “Als het allemaal is geregeld, zal ik vrienden uitnodigen.” Dat er ook nog zes kinderen woonden, kreeg al die jaren niemand te horen.