© Kris Hossey

Diamantbedrijf HRD Antwerp opent eerste ‘Centre of Excellence’ in China

Diamantwaardeerder HRD Antwerp heeft donderdag in het Chinese Shanghai het eerste ‘Centre of Excellence’ in het land geopend. Het gaat om een samenwerking met een juwelier waarbij door HRD gecertificeerde diamanten worden aangeboden.

HRD Antwerp is samen met onder meer Antwerps burgemeester Bart De Wever en diamantschepen Ludo Van Campenhout op stadsmissie in Seoel en Shanghai.

Het certificatiebedrijf meent dat consumenten in China door de Antwerpse certificaten meer vertrouwen krijgen in de juwelier. “Antwerpen staat immers garant voor kwaliteit. In een ‘Centre of Excellence’ worden enkel diamant en diamantjuwelen verkocht met een ‘HRD Antwerp Diamond Grading Report’. Voor HRD Antwerp is het dan een unieke mogelijkheid om meer voet aan grond te krijgen in een van de belangrijkste afzetmarkten voor geslepen diamant wereldwijd”, aldus het bedrijf.

In Shanghai wordt samengewerkt met Chow Tai Seng, een van de grootste juweliers in China. Er wordt gestart met één vestiging.

China is volgens HRD de tweede belangrijkste en snelst groeiende afzetmarkt voor geslepen diamant wereldwijd, wat het tot een prioritaire markt maakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER