EPA
Volledig scherm
© EPA

VS bedreigden Europa: “Beschuldig Iran of krijg importheffingen”

De Amerikaanse regering heeft naar verluidt gedreigd met importheffingen van 25 procent op Europese auto's als Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk niet met formele beschuldigingen zouden komen richting Iran. Dat meldt The Washington Post op basis van ingewijden.

  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Protesten in Tel Aviv voor vrijlating gijzelaars - Geen vooruitgang gesprekken wapenbestand: zondag nieuwe ronde

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Protesten in Tel Aviv voor vrijlating gijzelaars - Geen vooruit­gang gesprekken wapenbe­stand: zondag nieuwe ronde

    Tijdens de onderhandelingen in Egypte over een wapenbestand tussen Israël en Hamas is zaterdag geen vooruitgang geboekt. Dat hebben vertegenwoordigers van beide partijen gemeld. Zondag volgt een nieuwe ronde. Het voorstel voorziet in een tijdelijk staakt-het-vuren en de vrijlating van Israëlische gijzelaars en Palestijnse gevangenen. Ondertussen demonstreren Israëliërs in Tel Aviv tegen Benjamin Netanyahu. Zij vinden dat hun premier te weinig doet om de gijzelaars uit Gaza terug te halen en hen in gevaar brengt met het geplande offensief in Rafah. Lees hier de ontwikkelingen van zaterdag 4 mei terug.
  2. Italië sluit sturen van troepen naar Oekraïne uit na nieuwe dreigende taal van Franse president Macron

    Italië sluit sturen van troepen naar Oekraïne uit na nieuwe dreigende taal van Franse president Macron

    Italië is niet van plan troepen te sturen naar Oekraïne. Dat heeft de Italiaanse minister van Defensie Guido Crosetto gezegd in een interview met de Italiaanse krant ‘Corriere della Sera’. Hij reageert daarmee op een uitspraak van de Franse president Emmanuel Macron, die deze week herhaalde dat hij het inzetten van Franse grondtroepen in Oekraïne niet uitsluit. Crosetto waarschuwt dat dergelijke uitlatingen de spanningen met Rusland nog kunnen vergroten.