Regenbuien boven een uitgebrand gebied in de buurt van Tamworth in New South Wales in Australië
Volledig scherm
Regenbuien boven een uitgebrand gebied in de buurt van Tamworth in New South Wales in Australië © Getty Images

De hemelsluizen gaan eindelijk open in kurkdroog Australië

Australië heeft tot nu toe een zeer droge zomer achter de rug, maar aan die droogte komt nu snel een einde. In grote delen van het land is het gaan regenen en voor volgende week worden enorme regen- en onweersbuien voorspeld.

26 reacties

  • Ellen Haeke

    4 jaar geleden
    De branden zijn nog niet gedaan, er gaan nu overstromingen komen OMG wat gaan die mensen en dieren nog moeten meemaken sukkelaars
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Toch beter dan geen regen dacht ik.
  • Erwin De Meyer

    4 jaar geleden
    Van de ene miserie in de andere miserie.
  • Ramses Temmerman

    4 jaar geleden
    Bob Boomer, in de afspraak zei de prof. klimaatwetenschap dat deze extremere ongeziene branden, hitte en droogtes al in 2008 werden voorspelt in een Australisch klimaatrapport voor vanaf 2020, en dat het opmerkelijk is dat die berekening exact is uitgekomen.
  • eric maier

    4 jaar geleden
    deze regen is slechts een druppel op een hete plaat, lang niet voldoende. Bovendien is de grond zo hard en kurkdroog dat het niet zomaar de bodem zal intrekken, met flash-flooding als gevolg. Op internet een Australische zender gevolg, en het zal daar wel lang en veel moeten regenen wil de natuur zich qua watervoorziening kunnen herstellen. EN de branden kunnen blussen. Daarnaast zullen enorme hoeveelheden as mee de waterketen inkomen en is een nieuw probleem aanwezig.