Kamp Waes
Volledig scherm
Kamp Waes © VRT

‘Kamp Waes’: ruim anderhalf miljoen kijkers, maar (nog) geen toeloop bij Defensie

TV‘Kamp Waes’ kluistert elke zondagavond meer dan anderhalf miljoen Vlamingen aan de buis, maar veel nieuwe rekruten levert dat voorlopig niet op. Kolonel Dominiek Saelens van HR bij Defensie ziet daar meerdere redenen voor. 

3 reacties

  • wim CLAES

    4 jaar geleden
    zeer laag loon, opleiding aan de andere kant van het land, een carriere van 10 jaar, idiote werkuren , werken in het buitenland, zeer slecht verzekerd tegen werkongevallen. als je een buitenlandse missie hebt, levensgevaarlijk, dan wordt je beter betaald maar doet de rest van belgie of je een oplichter bent, onbegrijpelijk dat jongeren daar niet voor gaan , onderbetaalde job met geen toekomst. en als je dan na 10 jaar wil overgaan naar de politie ben je te agressief.
  • Martin Meuris

    4 jaar geleden
    Even verduidelijken dat voor andere functies binnen het leger dan de SF zulke zware testen helemaal niet nodig zijn of vereist!
  • RENE LENAERTS

    4 jaar geleden
    Wie gelooft dat een militaire carrière enkel uit afzien bestaat, zoals getoond in kamp Waes, zal niet snel toehappen. Natuurlijk hoort een basisopleiding "gespierd" te zijn, maar supersportieve dommekrachten hebben echt niets te zoeken bij defensie.