© JHS

Bart Somers over verwachte komst Van Overtveldt: “Hij is van harte welkom”

“Hij is van harte welkom. Het doet altijd deugd wanneer mensen voor onze mooie stad kiezen. Zo reageert burgemeester Bart Somers (Open Vld) op de verwachte verhuis van federaal minister van Financiën Johan Van Overtveldt naar Mechelen.

JoRo, svh

Johan Van Overtveldt is door zijn partijtop aangezocht om mee een rol te spelen bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, zo berichtte Gazet van Antwerpen donderdag. Verschillende bronnen binnen N-VA bevestigen dan zijn plannen om te verhuizen zo goed als rond zijn.

“Er wordt over gesproken, maar concrete beslissingen of verhuisplannen zijn er niet”,reageert zijn woordvoerder Ferry Comhair. Toch zijn leden van de partij ervan overtuigd dat hij komende zaterdag zijn verhuis bekend zal maken tijdens de kerstreceptie van de Mechelse N-VA-afdeling.

© Marc Herremans - Mediahuis

Mechelen wordt momenteel bestuurd door stadslijst Vld-Groen-m+, N-VA en CD&V. Burgemeester Somers (Open Vld) zegt geen probleem te hebben met de komst van Van Overtveldt. “Ik heb woensdag nog 150 nieuwe inwoners welkom geheten. Hij is van harte welkom”, reageert Somers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mechels Groen-kopstuk Kristof Calvo reageerde via Twitter met een knipoog naar de discussie over het visum voor een Syrisch gezin. “Over een visum hoeft Johan Van Overtveldt zich geen zorgen te maken. Mechelen is een gastvrije stad. Hier je geluk zoeken, getuigt van goede smaak”, stelt Calvo.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER