© pn

Adele fel vermagerd: “Ze at slechts 1.000 calorieën per dag”

De Britse popster Adele ziet er scherper uit dan ooit tevoren. Die nieuwe look heeft ze te danken aan haar voormalige personal trainer, de Braziliaanse Camila Goodis. In een interview in de ‘Lorraine’-talkshow op ITV deed ze uit de doeken welk regime de ‘Hello’-zangeres moest volgen.

vwh

Adele, die al enkele jaren gewicht aan het verliezen is, zou nog eens 7 stone (omgerekend 44 kilogram) kwijtgespeeld zijn. Het resultaat? De zangeres ziet er helemaal anders uit dan een paar jaar geleden. Volgens Camila Goodis, die zichzelf de ‘Brazilian body tovenares’ noemt overleefde de ster op amper 1.000 kilocalorieën per dag. Dat is de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid voor volwassen vrouwen. Groene sapjes - véél groene sapjes - waren een vaste waarde op haar menu.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dit dieet is bekend onder de naam The Sirtfood Diet. Dat houdt in dat mensen voedingsmiddelen mogen met een sirtuïne-activerende werking, want die kunnen je metabolisme reguleren. Een greep uit de toegelaten ingrediënten: aardbeien, olijfolie, kurkuma, rode uien en groen sap - véél groen sap.

“Ze heeft heel haar levensstijl veranderd, inclusief haar dieet. Ik geloof dat ze momenteel ook aan het sporten is, ze traint steeds meer. Maar 90 procent van haar gewichtsverlies komt door haar dieet. Dat is heel strikt in de eerste week. Je mag enkel sap drinken en tot een totaal van 1.000 kilocalorieën komen”, zegt de fitcoach. “Ik vind dat ze er niet te mager, maar geweldig uitziet.”

Wat zegt de diëtist?

"Gezond is het dieet niet", aldus Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA. “Ik zou deze methode, die Pippa Middleton ook toepaste voor haar huwelijk in 2016, niet aanraden. Je zal uiteraard meer calorieën verbruiken dan je opneemt en snel vermageren, maar er hangen veel vraagtekens rond het nut van die sirtuïne-activerende stofjes. Het is niet precies duidelijk wat hun werking is. Het dieet zelf is heel zwart-wit: je hebt een lijst met de dingen die je mag eten en er zit veel lekkers tussen zoals chocolade en rode wijn. Die duidelijkheid spreekt mensen wellicht aan. Adviezen zoals “eet meer groenten en fruit” is veel vager.”Toch is het raadzaam om systematisch meer gezonde voedingsmiddelen op een haalbare manier aan je dagelijkse menu toe te voegen. “Een crashdieet houd je niet vol. Je zult afvallen, maar het risico dat je erna meer bijkomt is groot. Een week op sapjes leven is trouwens niet volwaardig. Na een korte tijd zul je nog geen tekorten ontwikkelen, op lange termijn kan dat wel gebeuren. Zoek naar een eetpatroon dat makkelijk te verwezenlijken is, zoals het Mediterraan dieet. Als je echt een challenge wilt, begin dan met dagelijks te streven naar een inname van 500 gram groenten en fruit per dag. Dan ben je beter bezig. ”LEES OOK. Mediterraane dieet alweer verkozen tot het beste ter wereld

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer