Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) .
Volledig scherm
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) . © Photo News

Geens over stakingsdreiging in gevangenissen: “Ik ben geduldig, maar er zijn limieten”

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) benadrukt dat hij veel heeft geïnvesteerd in sociaal overleg over de invoering van de minimale dienstverlening in de gevangenissen. "Ik ben geduldig, maar er zijn limieten", verklaarde de minister vandaag in de Kamer.

19 reacties

  • Ferdinand Nuyts

    2 jaar geleden
    Mr Geens ging de overbevolking in gevangenissen ook oplossen... hij gaf een enkelband en laat ze vrij.
  • Wim Verschraegen

    4 jaar geleden
    Heel geduldig al jaren aan het wachten op genoeg personeel, uniformen, minder gevangenen, middelen en bescherming.
  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Als je je hele ambtstermijn niets doet of terecht brengt, hoef je ook niet zulke uitspraken te doen. Ik denk dat bij heel wat Belgen het geduld op is om Geens nog verder te betalen.
  • Peter Schelfhout

    4 jaar geleden
    Je kan niet verwachten dat 2 mensen het werk van 6 mensen op zich neemt. In plaats van te besparen op dienstverlening waarvoor wij belastingen betalen, zou men aan de top beter eens stoppen met zichzelf steeds loonsopslag te geven, en zou men minder beroep moeten doen op bepaalde chauffeurs, tuin en kuispersoneel op ons kosten!
  • Fred Fred

    4 jaar geleden
    Er is geen geld, slimmerikken hier. Meer personeel is meer belastingen.
  1. PODCAST. “Ziekelijke jaloezie, dát was zijn probleem”: gepensioneerde inspecteur kan jaloezie niet bedwingen en vermoordt twee keer zijn vrouw

    PODCAST. “Ziekelijke jaloezie, dát was zijn probleem”: gepensio­neer­de inspecteur kan jaloezie niet bedwingen en vermoordt twee keer zijn vrouw

    Voor de buitenwereld was Jean-Pierre Decommere de beleefde RVA-inspecteur. Formeel en correct. Maar in de beslotenheid van zijn flat was hij zichzelf: een ziekelijk jaloerse man tegenover ál zijn vrouwen. Twee vrouwen doodde hij, in 1993 en 2004, omdat hij bang was dat ze hem zouden bedriegen. Decommere kon elf jaar lang uit de handen van justitie blijven. Al die tijd beschouwde hij vrouwen als zijn persoonlijk bezit. Door z’n buitensporig drankprobleem maakte hij uiteindelijk fouten en kwam de politie hem op het spoor. Beluister de vierde aflevering van de bekroonde podcastreeks hierboven.
  2. De vrouw achter de ‘Lottomoord’: “Zij zal nooit een vorm van empathie kunnen hebben”
    De Kroongetuigen

    De vrouw achter de ‘Lottomoord’: “Zij zal nooit een vorm van empathie kunnen hebben”

    Op 13 maart 1996 is er een brand in het huis van Géry Muyle in het West-Vlaamse Ardooie. De brandweer wordt gealarmeerd en vindt het levenloze lichaam van Géry in zijn bed. De conclusie luidt na alle onderzoeken dat het om een ongeval ging, veroorzaakt door roken in bed. Maar na de begrafenis duiken er elementen op die doen uitschijnen dat het ongeval misschien toch een moord zou kunnen zijn, met geld als motief. Géry Muyle had namelijk enkele jaren eerder, samen met zijn vader en zus, de Lotto gewonnen... Het hele verhaal hoor je in deze nieuwe aflevering van de HLN-podcast De Kroongetuigen.