© Facebook

Tiener overleeft twee dagen in de bergen dankzij labrador Max

Aan wie heb je meer dan aan een trouwe viervoeter? Een 14-jarige jongen uit Mexico werd vorige week gered na twee dagen in de barre wildernis. Maar dat had hij niet gekund zonder de hulp van labrador Max.

jva

Juan Heriberto Trevino was op zomerkamp in de Mexicaanse bergketen Sierra Madre Oriental. De tiener ging op zoek naar hout voor het kampvuur, maar verloor op een gegeven moment zijn evenwicht en sukkelde in een ravijn. Daar kon hij gelukkig zonder kleerscheuren en op eigen kracht uitkomen, maar toen stelde hij vast dat hij de weg kwijt was.

Gelukkig was Juan niet alleen op pad. Labrador Max sprong hem meteen achterna toen Juan in het ravijn viel. Sindsdien liet de verloren jongen de hond geen moment meer los. “Zonder hem had ik het niet overleefd. Toen ik na uren wandelen ging schuilen onder een boom, legde ik hem op mijn benen zodat ik geen kou kon vatten.” De volgende dag vond de hond een poel met drinkbaar water, want Juan was helemaal uitgedroogd.

“Extreem veel geluk gehad met Max”

Na 44 uur in de wildernis werd het koppel gevonden door twee parkwachters op paard. De jongen werd met een helikopter opgepikt en naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoeken. “Hij is ondervoed en uitgeput, maar in goede gezondheid”, liet politiewoordvoerder Marin Castillo weten. “In dat deel van de bergen is het heel gemakkelijk om verloren te lopen. Bovendien is het overdag heel warm, maar ’s nacht heel koud. De jongen heeft extreem veel geluk gehad met het gezelschap van de hond.”

De ouders van Juan zouden de hond nu uit dankbaarheid willen adopteren, maar Max heeft al een baasje in het dorp naast het ravijn. Daar wordt hij nu geroemd als reddende engel en plaatselijke held.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer