© BELGA

Standard kan nog geen beroep doen op aanwinst Shami

Vrijdag hervat Standard de competitie met een uitwedstrijd bij KV Mechelen. De Rouches kunnen nog geen beroep doen op hun kersverse aanwinst, de Israëlische middenvelder Eden Shamir. “Het is nog niet getekend en te kort dag”, zegt Michel Preud’homme.

Bob Faesen

“Er is op dit moment niets getekend, dus tegen Mechelen gaat Shamir er nog niet bij zijn”, verduidelijkt Michel Preud’homme. “In België duurt het ook even vooraleer je een werkvergunning binnen hebt. We hopen dat hij er de volgende match (tegen Oostende, nvdr.) bij is.”

© BELGA

De coach toont zich echter tevreden over de eerste (en wellicht enige) winteraankoop van Standard. “De scoutingscel heeft goed zijn werk gedaan. Zij hebben ons een aantal namen voorgesteld en die hebben we geanalyseerd. Ik ben blij met onze finale keuze. Het is een polyvalente middenvelder, die zowel op de zes als op de acht kan spelen, een beetje zoals Bastien en Cimirot. Uiteraard moet hij onze speelwijze nog leren, maar we hebben hem gekozen omdat hij daar het profiel voor heeft.”