Archiefbeeld. Twee F-16-gevechtsvliegtuigen op de basis Kleine Brogel.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Twee F-16-gevechtsvliegtuigen op de basis Kleine Brogel. © BELGA

Kamer stemt resolutie over afbouw kernwapens weg

De plenaire Kamer heeft donderdag de resolutie weggestemd waarin werd gevraagd de kernwapens uit ons land te verwijderen en het internationaal verbodsverdrag op kernwapens, dat dateert van juli 2017, te ondertekenen. De tegenstanders van de tekst benadrukten dat het geen zin heeft om zo'n stap unilateraal te zetten.

11 reacties

  • Danny Valckx

    4 jaar geleden
    Linkse dromers Stefan, ik droom dan inderdaad wel liever van mijn kinderen niet naar school te moeten sturen met wapens zoals in het Trump land van freedom, maar ja, mijn geweten is dan ook zuiver, ik sta aan de juiste kant van de geschiedenis tot spijt van wie het benijdt !
  • Paul De Mol

    4 jaar geleden
    Een gemiste kans voor de Vlaamse rechterzijde. Die Amerikaanse kernwapens in ons land brengen geen enkele extra veiligheid mee, integendeel. En diezelfde partijen gaan dan waarschijnlijk wel protesteren als andere landen (die het wel nodig hebben) proberen kernwapens te verkrijgen.
  • Michel Van Limbergen

    4 jaar geleden
    Linkse dromers? Ik ben helemaal niet links maar zeker geen horigen van de VS! Het is niet hier dat het slagveld van een nucleaire oorlog uitgevochten moet worden!
  • Edmond Dillien

    4 jaar geleden
    Ik heb mijn legerdienst gedaan in Dellbruck Duitsland en in onze kazerne was een detachement v/h Amerikaanse leger en achter de kazerne stond een immense zendmast, dus ze zitten/ zaten niet alleen in Kleine Brogel, stop met zagen hierover het is een afschrikkingsmiddel en niemand, zelfs de meerderheid van de protesterende politici, weet zelfs of er wel of niet bommen zijn, het kan goed zijn dat het hetzelfde is als in Dellbruck.
  • Toon Van Kerckhove

    4 jaar geleden
    Dank de Amerikanen op uw blote knieën voor die basis. Hoeveel mensen werken er, direct of indirect? Denk daar maar eens goed over na. Of krijgen die mensen dan allemaal werk in een fabriek dat "Geitenwollensokken" gaat breien? Die eerste fabriek moet nog gebouwd worden. Misschien iets voor Calvo? Vooruit Calvo: hand aan de ploeg! Wat zegt u Calvo? Neen dus, gewoon blijven toeteren. Dank u wel.
  1. Koen Wauters gaat live in gesprek met Alexander De Croo: “Zijn woordvoerder vroeg me om mijn vragen door te sturen. Dat heb ik geweigerd”
    PREMIUM
    BV

    Koen Wauters gaat live in gesprek met Alexander De Croo: “Zijn woordvoer­der vroeg me om mijn vragen door te sturen. Dat heb ik geweigerd”

    Gaat Koen Wauters de politieke toer op? Op Hemelvaartsdag gaat het VTM-gezicht live op Instagram in gesprek met premier Alexander De Croo (Open Vld). De zanger-presentator mag en kan de premier alles vragen en is dat ook van plan. Laat hij zich voor de kar van de politicus spannen en maakt Koen zo voor het eerst zijn politieke voorkeur kenbaar? En wordt hij betaald voor deze opdracht? “Zijn woordvoerder vroeg mijn vragen op voorhand door te geven, maar dat heb ik geweigerd.”
  2. Aarde getroffen door sterkste zonnestorm sinds 2003: prachtige beelden van noorderlicht boven ons land
    Update
    9

    Aarde getroffen door sterkste zonnestorm sinds 2003: prachtige beelden van noorder­licht boven ons land

    Experts hadden het voorspeld: er was een grote kans dat het noorderlicht dit weekend te zien zou zijn boven Vlaanderen, door een extreme geomagnetische storm die momenteel de aarde treft. Kijklustigen die gisteravond en vannacht op post waren, kregen waar voor hun geld. De zonnestorm bleek de sterkste in twintig jaar en dat resulteerde in prachtige beelden. “Om 0.30 uur leek het of de hemel ontplofte en was het poollicht zelfs met het blote oog te zien”, aldus noorderlichtexpert Bart Medaer. Het is nog afwachten of de omstandigheden vannacht opnieuw toelaten om het lichtspel te zien.