PS-voorzitter en voormalig informateur Paul Magnette.
Volledig scherm
PS-voorzitter en voormalig informateur Paul Magnette. © Photo News

Magnette vraagt ook echte toegevingen van N-VA: “Sommigen zeggen dat ze openingen maken, toon dat dan aan”

PS-voorzitter Paul Magnette heeft op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij N-VA opgeroepen te stoppen met “politieke spelletjes” en “de openingen die ze zeggen te maken, aan te tonen”. “We weten dat sommigen alles zouden doen om de regeringsvorming te verhinderen. Hun enige doel is aan te tonen dat België niet werkt. Die houding is schandalig.” Toch ging de deur voor N-VA niet expliciet dicht. Sp.a-voorzitter Conner Rousseau benadrukte op zijn beurt dat beide socialistische partijen niet uit elkaar gespeeld zullen worden.

278 reacties

  • Michel Rooms

    4 jaar geleden
    U praat totaal naast de realiteit van de laatste 60 jaar, onvoorstelbaar.
  • marcel mampaey

    4 jaar geleden
    is het dan altijd nva de grootste partij die moet toegeven. de arrogantie van MAGNETTE tegenover de Vlamingen en toch is er een ovld die daar meeloopt . zij beseffen niet dat de Vlaming het niet meer pikt .de cdev wel . als ovld samen met ps en groen in de federale dan hoop ik dat sommige ovld-ers de moed hebben om zetelen waar hun kiezers voor kozen niet groen en ps. dit Belgie werkt niet meer er moet een andere staatstructuur komen anders om de 4jaar miserie . elke Belg een evenwaardige stem.
  • Marcel Willems

    4 jaar geleden
    Walther Vanden Broele.Wij geven niets aan Wallonië ,dat is een politieke uitvinding .Zoals ook de zes regeringen dat zijn en ons 11 miljard kosten aan overbetaalde politiekers en hun medewerkers ..Voor de rest is solidariteit normaal in elk beschaafd land .Ook Limburg en West Vlaanderen horen daarbij .Ik ben Belg en woon in Vlaanderen en voel mij Vlaming naast de anderen die wat verdraagzamer zijn
  • Stef De Vos

    4 jaar geleden
    Wil de PS meer duidelijk zijn over de “massieve” investeringen in de NMBS? Gaat het over grote nutteloze investeringen als de perronoverkappingen in Luik en Bergen, waar een beroep gedaan werd op de grote kunstenaar-architect Calatrava? Sedert wanneer moet NMBS in Wallonië investeren in overmatig dure kunst? Of betreft het “massieve” eerder de grote en nutteloze investeringen in een tweede spoortunnel in de Brusselse Noord-Zuid-verbinding?
  • robrecht Peeters

    4 jaar geleden
    liefde moet van beide zijden zoniet geen kans van slagen. Bijgevolg welke toegevingen gaat de PS doen.....