Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Mathias Mariën

Dierenasielen trekken aan alarmbel: te veel honden met gedragsproblemen

Dierenasielen in ons land krijgen meer en meer te maken met ‘moeilijke’ honden die geen nieuwe thuis vinden. Baasjes weten vaak niet hoe ze een hond moeten opvoeden, of kunnen met bepaalde rassen niet terecht bij de hondenschool. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Gazet van Antwerpen vandaag. 

8 reacties

  • Claudia Rosseel

    4 jaar geleden
    Dat wil een hond maar is amper thuis. Dat wil een altijd aanwezige knuffel voor zichzelf of voor de kindjes maar geen vuiligheid of miserie. Dat kan alleen maar fout aflopen voor de hond.
  • Jane Doe

    4 jaar geleden
    Er zijn nog wel wat meer problemen dan enkel mensen die niets van opvoeding kennen. Ook nog is even stellen dat er niet zoiets bestaat als een 'gevaarlijk' ras. En voor diegene die daar anders over denken, het dier met de meeste moorden op zijn geweten is nog steeds de mens. Zou men ook is niet dringend heel dat 'ras' gedoe afschaffen. Hoeveel rashonden kunnen nog deftig eten, ademen, lopen, massa genetische ziektes... allemaal omdat sommige *** dat mooi vinden.
  • jean petermans

    4 jaar geleden
    Tja, huisdieren zijn meestal een afspiegeling van hun baasjes.
  • joris Vanderwegen

    4 jaar geleden
    Mja veel mensen zouden zich eens moeten afvragen WAAROM ze een hond in huis willen hebben. Wat de reden of meerwaarde in hun leven is. Momenteel zitten er zoveel mechelaars in het asiel dat ik me afvraag of mensen wel weten hoe een hond op te voeden, laat staan een werkhond zoals de mechelaar. Of ze ooit eens een boek gelezen hebben over honden opvoeden. En de rassen die horen bij stoere mensen zijn daar duidelijk de duppe van.
  • PIETER ROGIERS

    4 jaar geleden
    Terwijl Gaia jaarlijks bijna 5.000.000 € aan donaties en testamentschenkingen incasseert en in 2019 zelfs voor 1.800.000 € belegde bij banken, storten zij geen euro door aan hulpbehoevende asielen en dierenopvangcentra, wat moet een mens daarvan denken??