Gewapende overval op apotheek: daders voortvluchtig

De apotheek sloot de deuren na de overval. © dvh

© dvh

1 / 2
thumbnail: De apotheek sloot de deuren na de overval.
thumbnail: null

Aan het Heldenplein hebben vrijdagmiddag twee verdachten een gewapend overval gepleegd op een apotheek. De daders konden ontkomen, de politie is momenteel met een zoekactie bezig.

Jeffrey Dujardin

In een apotheek aan het Heldenplein pleegden rond 17 uur gewapende mannen een overval. Onder bedreiging van een wapen stalen ze de kassa met inhoud. “Het is niet zeker of het om echte wapens ging. Maar niemand raakte gewond”, zegt politiewoordvoerder Matto Langeraert. De verdachten konden ontsnappen met de inhoud van de kassa. De politie startte een klopjacht in de omgeving, daarbij werd een helikopter en het hondenteam ingeschakeld.

In de nabije omgeving, in het Halfwegpark, bij de hockeyclub Gantoise werden de speelsters opgeschrikt tijdens de training. “Plots kwamen gewapende agenten op de site”, zegt Jean-Jacques Gernay, ondervoorzitter van hockeyclub Gantoise. “De politie zocht naar twee personen. De hockeyclub mocht de lichten niet aandoen om zo de overvallers niet te alarmeren”, zegt Jean-Jacques. “We hebben de training uiteindelijk stil gesteld. De dames waren wel bang en hebben zichzelf in veiligheid gebracht in het clublokaal.” Ook een twee schooltjes in de buurt kregen de boodschap om de kinderen preventief binnen te houden, rond 17.20 mochten de kinderen allemaal naar huis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen