Walter Van Steenbrugge (rechts)
Volledig scherm
Walter Van Steenbrugge (rechts) © Belga

Advocaat van arts die euthanasie uitvoerde: “Waarom zit familie niet mee op beschuldigdenbank?”

“Het eigen tekortkomen, het eigen falen en het eigen grote schuldgevoel projecteren op de artsen die deden wat Tine zeer nadrukkelijk en volgehouden vroeg, mag nooit een grondslag vormen voor een gerechtelijke vervolging. Een rechtbank is geen plaats voor revanche of misplaatste afrekeningen.” Walter Van Steenbrugge, advocaat van arts Joris V.H. haalt in zijn akte van verdediging spijkerhard uit naar de familie van de overleden Tine Nys. Hij vraagt zich zelfs af waarom ook zij niet op de beschuldigdenbank zitten.

81 reacties

  • Moehmena Rahous

    4 jaar geleden
    Deze gepijnigde familie moet dringend door een psycholoog geholpen worden voor een verschrikkelijk trauma, wegens onvrijwillig falen in het verlenen van bijstand aan hun wanhopige geliefde in 'stervensnood'. Een publiek assisen proces is in deze emotionele zaak kompleet ongepast voyeurisme. Dokters dienen zich goed te informeren of de juiste personen de correcte procedures uitvoeren. Sterkte aan familie en artsen. Hopelijk loopt dit voor allebei goed af, zonder knagend geweten achteraf!
  • Elisa deJong

    4 jaar geleden
    God geeft het leven. Hij bepaalt ook wanneer we sterven. Hij weet in elke situatie wat het beste is.
  • chris cliquet

    4 jaar geleden
    Ik heb ooit gehoord (in terzake misschien) dat de familie de euthanasie nt wilden stoppen (ze zagen wel dat het nt goed was) omdat ze veel respect hadden voor de wil van Tine. Maar het is zo onvoorbereid/amateuristisch uitgevoerd dat de familie er gechoqueerd/getraumatiseerd uitgekomen zijn. En waarschijnlijk een derde groep dat daar al te graag gebruik van wil maken....
  • Patrick Van Bogaert

    4 jaar geleden
    Van Steenbrugge heeft gelijk dit toont weinig respect van de zussen voor de wens van hun zus en dat na 10 jaar...
  • frans hertens

    4 jaar geleden
    Duidelijk een zuivere geldkwestie, onenigheid en wraak willen nemen foei!