Abdelkader Belliraj (C) in 2008.
Volledig scherm
Abdelkader Belliraj (C) in 2008. © EPA

Human Rights Watch: “Marokkaanse Belg Abdelkader Belliraj in onmenselijke omstandigheden vastgehouden”

Human Rights Watch (HRW) maakt zich zorgen over de "onmenselijke omstandigheden" waarin de Marokkaanse Belg Abdelkader Belliraj wordt vastgehouden. Belliraj, die in 2009 tot levenslang werd veroordeeld, wordt volgens de mensenrechtenorganisatie "klaarblijkelijk sinds meer dan drie jaar onrechtmatig in isolement" vastgehouden in een gevangenis in Meknès, in het centrum van Marokko.

32 reacties

  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Jurgen Van der Vekens, hij werd in 2009 tot levensland veroordeeld.
  • Patrick Somers

    4 jaar geleden
    Wie zijn gat brandt moet op de blaren zitten,achteraf niet komen janken!
  • Jurgen Van der Vekens

    4 jaar geleden
    triestig als ik hier al die reacties lees, deze man is 'beticht' dus nog niet eens bewezen of veroordeeld voor die moorden. En een eerlijk proces is precies ook niet meer nodig als ik dat hieronder allemaal lees, marokko en eerlijke processen das ook veel gevraagd. mensen zitten met zoveel haat, door invloed van politiekers, heel triestig veel steun aan zijn vrouw en de familie.
  • ROBERT GERTS

    4 jaar geleden
    Prima gevangenis! België, neem hier een voorbeeld aan!! Hier komen mensen die meerdete KINDEREN vermoorden na enkele jaren vrij, en dan krijgen ze nog bescherming ook! En HOE kan een vrouw, die medeplichtig was aan kindermoord na vrijlating afstudeten als advocaat aub???
  • paola nerozzi

    4 jaar geleden
    Ah de luxe daar is wat anders dan hier en hij heeft levenslang dus ik zou zeggen aan de vrouw vraag de scheiding aan en leef je leven en hij krijgt wat hij verdiend geen medelijden hij zit er goed luxe moet niet ik zou zeggen aan Marokko jullie behandelen de gevange hoe het moet juist wat ze nodig hebben luxe hoeft niet en ja als iemand iets misdaan heeft dan weet hij dat er gevolgen aan zijn punt uit