Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © thinkstock

Michelle Obama’s gezonde schoollunch deels teruggedraaid: opnieuw minder groenten en fruit

Het was het paradepaardje van de voormalige first lady Michelle Obama om obesitas bij Amerikaanse kinderen tegen te gaan: gezonde schoolmaaltijden. Maar het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) draait de striktere regels opgelegd aan scholen nu deels terug omdat ze onhaalbaar zouden zijn.

5 reacties

  • Jean West

    4 jaar geleden
    Het zo geroemde groenten tuintje werd onderhouden door tien tuiniers en niet door de First lady alleen als er foto's genomen werden was ze er bij.. De meeste kinderen op school smeten de gezonde voeding weg want dit lusten ze niet en waren ze ook niet gewoon.
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Zolang de ouders geen verstand hebben en hun kinderen troep laten eten kan er weinig gedaan worden. De voedselindustrie heeft daar natuurlijk alle belang bij, de gezondheid van die kinderen kan hen geen bom schelen.
  • Michael Aerts

    4 jaar geleden
    Sommigen blijven alles wat de Trump regering doet verheerlijken maar het komt gewoon neer op het feit dat alles waar de naam Obama onder staat moet verdwijnen. Dito voor de groententuin. Telkens Trump een balletje gaat slaan in Mar El Lago draait hij er meer dan een miljoen door, 118 miljoen dollar tot nu tot, dus niet beginnen over verspilling.
  • Gunter Verleyen

    4 jaar geleden
    Zo zie je dat de voedingsindustrie enkel om het geld te doen is, de gezondheidsproblemen later interesseren hen niet en de kosten zijn toch uiteindelijk voor de belastingbetaler
  • Jacques-Philippe Leclerc

    4 jaar geleden
    Zijn we vergeten, dat de vuilnisbakken in elke school tjokvol zaten, met het eten dat Obama aan deze kinderen voorschotelden. Deze gezondheidstoestand van alle leerlingen, daar zijn uiteindelijk de ouders verantwoordelijk voor, niet de overheid. Natuurlijk mogen de ouders hun kinderen ook zelf een fijn pakketje eten meegeven. Tja, deze striktere regels opgelegd aan scholen, werd teruggedraaid op Michelle Obama verjaardag. Haar groentetuin op het Witte Huis koste 2.5 miljoen, en is omgeploegd.