De Antwerpse Jill de Greef brengt met Bam Bam haar eerste single uit. © RR

Influencer Jill de Greef brengt eerste single uit: “Het nummer ‘Bam Bam’ is op mijn lijf geschreven”

De Antwerpse influencer Jill de Greef (30) heeft vrijdagavond in discotheek The Villa op het Eilandje haar eerste single voorgesteld: Bam Bam, een Nederlandstalig urban popnummer. Jill is bekend van programma’s als Pink Ambition en Shopping Queens en met meer dan 76.000 volgers voor haar account @jillgrege een van de grotere namen op Instagram.

Griet Beyaert

De eerste single komt er naar eigen zeggen heel onverwachts. “Mijn volgers kennen me voor mijn passie voor mode en lifestyle, maar wisten niet dat ik eigenlijk ook heel graag zing. Tot nu toe stond ik vooral op het podium van karaokebars te zingen, maar het is tijd om hiermee verder te gaan”, zegt de Antwerpse met roots in het Nederlandse Den Bosch. “Ik had het liedje eerst puur voor het plezier ingezongen, maar we waren er allemaal zo blij mee dat ik er nu toch mee naar buiten kom.” Bij CNR Records kreeg Jill de Greef meteen ook een contract aangeboden.

Thalia Tse, radiopresentatrice bij Radio Stad en een van Jills vriendinnen, schreef de tekst van Bam Bam. “En die is echt op mijn lijf geschreven. Het nummer gaat over mijn leven als influencer, waarin Instagram heel belangrijk is. Ik kom voor veel mensen over als de Vlaamse versie van Legally Blonde: net als het personage van Reese Witherspoon in die film loop ik vaak rond in roze outfits en ben ik altijd in het gezelschap van mijn chihuahua Juicy te vinden. Hoewel veel mensen het tegenovergestelde denken, is dat geen gemakkelijk leventje. Tegenwoordig vormen we allemaal heel snel onze mening op basis van wat we te zien krijgen. Ik wil meegeven dat het heel belangrijk is dat je jezelf niet kwijtraakt in al die meningen en alles in het leven vol overgave en met passie doet. Het moet Bam Bam zijn, onvergetelijk dus.”

© Griet Beyaert

Lil’ Kleine

Het Nederlandstalige nummer kreeg een urban en popachtig tintje mee. “Twee muziekgenres die me erg liggen. Vergelijk het een beetje met de Nederlandse Lil’ Kleine of zangeres Maan. Ik wilde zeker niet dat het te K3 zou worden, maar het mocht ook weer niet te volwassen worden. Het nummer moest passen bij de doelgroep die ik ook op Instagram bereik. Ik denk dat het nummer vooral bij tieners, twintigers en dertigers kan scoren.”

De single werd vrijdagavond in discotheek The Villa voorgesteld in het bijzijn van tal van influencers en bekende gezichten. “Samen met mijn volgers tel ik al maanden af naar mijn ‘Secret Project’. Het gekke is dat ik dit heb kunnen verzwijgen, terwijl ik eigenlijk nog nooit iets in mijn leven heb kunnen geheimhouden. Veel volgers dachten dat er een kledinglijn of eigen winkel kwam, maar het is dus een muzikaal project geworden.”

Binnenkort komt ook de bijhorende videoclip uit, waarin niet alleen Jill en chihuahua Juicy een rol spelen, ook mede-influencers Freya Poppe (bekend van kledinglijn Tutu Chic), dj Lotte Feyen en modellen Jill Cnudde en Chantal Van Beek tekenen present.

Het nummer is binnenkort beschikbaar op Spotify