Een prototype van een Starship ruimtetuig, ontworpen door SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk. Het schip zou tegen 2025 bemande missies kunnen uitvoeren naar Mars.
Volledig scherm
Een prototype van een Starship ruimtetuig, ontworpen door SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk. Het schip zou tegen 2025 bemande missies kunnen uitvoeren naar Mars. © AFP

Elon Musk wil tegen 2050 een miljoen mensen naar Mars sturen

SpaceX-baas Elon Musk wil tegen 2050 een miljoen mensen naar Mars brengen. Daarvoor moet hij de komende tien jaar maar liefst honderd ruimteschepen per jaar bouwen. 

10 reacties

  • Jan Moerentorf

    4 jaar geleden
    Als ik de reacties hier lees wordt ik depressief. Stel dat men tegen de eerste holbewoner die vuur wou maken had gezegd, stop daar mee, veel te gevaarlijk, waar hadden we dan nu gestaan? Laat ons blij zijn dat er nog dromers zijn die ook proberen het onmogelijke waar te maken. Dat heet vooruitgang. Good luck Elon!
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    zou het niet beter zijn van al je dromen en fantasieën te gebruiken om de aarde een beetje meer leefbaar te maken voor Alle volkeren van deze kleine aardbol. Voor we hier leven in een dorre woestijn zoals op mars. tot hiertoe is daar geen toekomst. Enkel am mercurius en venus aangetrokken en opgeslokt zijn door de zon, kan er daar misschien een plantje groeien (onkruid) maar daar valt niet van te eten.
  • karel daneels

    4 jaar geleden
    droom zacht lieve man dromen mag je hebben maar te veel fantasie is ook niet dat
  • Guido De deken

    4 jaar geleden
    Daar is geld voor maar om onze aarde te redden komen ze bij ons aanbellen. Wat gaan de mensen in godsnaam op mars doen, onder een stolp leven tot ze depressief en gek worden.
  • Bert Verbist

    4 jaar geleden
    Onzin! Dat hij eerst maar eens een poging doet of het lukt om één enkel reis tot daar succesvol af te ronden, en dat zullen geen 100 astronauten zijn, hooguit een stuk of vijf zes. 30 jaar is een vingerknip bij wijze van spreken he, we zijn 2020, niet 1920.