© VK

Alles is toegelaten in nieuwe reality-show: ‘Vechten, alcohol, moord, verkrachting, alles’

Game 2: Winter, moet een soort Hunger Games worden in de Siberische bossen. De deelnemers moeten negen maanden lang overleven tussen de wilde dieren in de vrieskou, en voor de organisator zijn er geen regels, alles mag, van vechten en verkrachting tot moord.

nkdr

Over 197 dagen is het zover, dan start Game 2: Winter, een reality-show in de Siberische bossen die zeven dagen op zeven, 24 uur per dag uitgezonden zal worden op het internet. De dertig deelnemers moeten negen maanden lang overleven in de vrieskou, maar maken zo wel kans op een hoofdprijs van anderhalf miljoen euro.

De show is het geesteskind van de Russische miljonair Yevgeny Pyatkovsky en hoewel de organisatie alles toelaat, ook verkrachting en moord, willen ze de deelnemers wel waarschuwen: ‘Je moet begrijpen dat de politie je dan wel komt arresteren. We zitten op Russisch grondgebied dus we moeten de Russische wet respecteren.’

De deelnemers zullen ook geen vuurwapens mogen meenemen, enkel messen. Om te overleven zullen ze speciale training krijgen van voormalige Russische elitesoldaten. Elke kandidaat zal maximum 100 kilogram aan materiaal en uitrusting mogen meenemen.

Al die tijd overleven in de wildernis belooft alvast geen pretje te zijn: ‘Je moet onthouden dat het een echt bos is, met gevaarlijke wilde dieren en schadelijke insecten. Er zullen natuurlijk wel veiligheidsmaatregelen in voege zijn, maar het zal nog steeds een halfuur duren om het gebied te bereiken met een helikopter’, aldus Pyatkovsky.

Als een deelnemer zou panikeren, kan hij of zij een paniekknop gebruiken met een satellietverbinding en zal hij zo snel mogelijk gered worden. Maar dan is er geen weg terug. ‘De show wordt heel extreem, er zijn geen uitzonderingen. Er zullen geen dokters zijn om de deelnemers bij te staan. Als iemand ziek of gewond raakt, of zich realiseert dat hij het niet aankan, zal er een helikopter komen om hem weg te voeren. De deelnemer zal het spel dan wel voorgoed verlaten.’

De show zal op 1 juli 2017 voor het eerst uitgezonden worden en zal duren tot 1 april 2018. En ook al moeten deelnemers een papier tekenen dat de organisatie nergens voor aansprakelijk gesteld kan worden, heeft de organisatie toch al een aantal vrijwilligers gevonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER