thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Beerschot blijft opnieuw steken op een billijk gelijkspel (maar blijft leider)

Beerschot heeft voor de tweede week op rij niet kunnen winnen in eigen huis. Net als vorige week tegen Roeselare bleven de Mannekes op het Kiel ook tegen Union steken op een 1-1 gelijkspel. De thuisploeg voetbalde al een stuk beter dan vorige week en kwam verdiend op voorsprong via invaller Tarik Tissoudali, maar kon in de tweede helft de sterke bezoekers niet van de gelijkmaker houden.

Koen Frans

Niet één, niet twee, maar drie wijzigingen in de basiself van Hernan Losada in vergelijking met de wedstrijd van vorige week tegen Roeselare. Yan Vorogovskiy, Alex Maes en Marius Noubissi werden vervangen door Loris Brogno, Ryan Sanusi en Prince Ibara. En dat loonde in de openingsfase. De thuisploeg kwam een stuk aanvallender voor de dag dan vorige week en dwong in het openingskwartier twee goede kansen af. Brogno bediende Saint-Louis, maar de Congolees talmde te lang en zag zijn schot via een verdediger in hoekschop dwarrelen. Niet veel later probeerde Holzhauser het vanuit een gelijkaardige positie, maar ook zijn poging werd nog in corner gedevieerd. Het regende overigens hoekschoppen voor Beerschot in die eerste helft. Prince Ibara kopte de best getrapte corner van Holzhauser voorlangs. Verder waren er nog afgeweken schoten van Dom en Sanusi. Op het middenveld vochten Teuma en Holzhauser, intrinsiek misschien wel de twee beste middenvelder van de reeks, mooie duels uit. Sanusi en Dom hadden intussen Casper Nielsen, die andere technisch begaafde middenvelder van Union, vakkundig aan banden gelegd. Halfweg was er evenwel nog niet gescoord en daar mocht vooral Union blij om zijn.

Invaller Tissoudali breekt de ban

De ongelukkige Dylan Saint-Louis bleef tijdens de rust in de kleedkamer en werd vervangen door Tarik Tissoudali, die voor het eerst sinds de debuutmatch van Losada nog eens langer dan een kwartier mocht meedoen. De Nederlandse Marokkaan haalde na de trainerswissel zelfs vijf keer het wedstrijdblad niet. En of Tissoudali gemotiveerd zou invallen. Al na 17 seconden dribbelde hij zich een weg richting doel en vond hij de verre kruising. Een wereldgoal! De tweede helft kon niet beter beginnen voor de thuisploeg.

Union leek even van slag, maar knokte zich gaandeweg toch weer in de wedstrijd. Tabekou deed de linkerflank van Beerschot pijn en iets voorbij het uur moest Mike Vanhamel zich een eerste keer onderscheiden. De kapitein van de Kielse Ratten hield invaller Sigurd Haugen van de gelijkmaker. Even later was het toch prijs voor de bezoekers. Noubissi leed diep op de helft van Union balverlies, Tabekou ging met het leer aan de haal en stuurde Ferber alleen op weg richting Vanhamel. De aanvaller was echter niet zelfzuchtig en bediende de mee opgerukte Haugen, die in een leeg doel niet meer kon missen. Voor de derde keer in de laatste vier thuiswedstrijden kon Beerschot zijn krappe voorsprong niet vasthouden.

Union nam eventjes het commando over, maar Beerschot kreeg een kwartier voor tijd nog een reuzekans. De opgerukte Halaimia vond Noubissi aan de tweede paal, maar de Kameroener faalde oog in oog met Kristiansen. In een zinderend slot gingen beide ploegen nog vol voor de overwinning. Tabekou knalde op Vahamel, Brogno en Noubissi konden enkele keren ei zo na uitbreken aan de overzijde. In de absolute slotfase leed invaller Alex Maes nog levensgevaarlijk balverlies in de middencirkel, maar hij mocht van geluk spreken dat Haugen het leer nog onbegrijpelijk breed wilde leggen in plaats van zelf te trappen. In de eerste van drie minuten blessuretijd kopte Vega een scherpe vrijschop van dichtbij nog onbegrijpelijk naast. En zo bleef het bij 1-1. Een billijk resultaat, voor beide ploegen. Beerschot domineerde in de eerste helft, Union was beter na de rust. Voor Beerschot is het al het vierde opeenvolgende 1-1 gelijkspel in eigen huis. Merkwaardig genoeg blijven de Kielse Ratten ook na dit weekend – en na een magere 2 op 9 – nog minstens een weekje langer (gedeeld) aan de leiding in de tweede periode.

MEER OVER K. Beerschot V.A. LIVE: volg alle matchen live