Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.
Volledig scherm
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. © Photo News

Vlaams Belang lanceert petitie voor nieuwe verkiezingen: "Luister naar het volk"

Partijvoorzitter Tom Van Grieken heeft op de nieuwjaarsreceptie van het Vlaams Belang in Genk het startschot gegeven voor de voorjaarscampagne ‘Luister naar het volk’. De partij lanceert daarbij een grootschalige petitie waarmee burgers hun stem kunnen laten horen. "Politici die schrik hebben van verkiezingen zijn als zwemmers die bang zijn van water", aldus Van Grieken voor enkele honderden Vlaams Belang-bestuursleden en -mandatarissen.

151 reacties

  • danny janssens

    4 jaar geleden
    50000 lol zelfs defi heeft meer stemmen
  • Bart Konings

    4 jaar geleden
    Al meer dan 50.000 digitale handtekeningen op 5 dagen tijd en het stijgt nog elke minuut. Zegt dit al niet genoeg wat de kiezer wil en weten dat er vele zijn die het nog niet weten of waar je kan tekenen online.. Proficiat aan VB.
  • P V L

    4 jaar geleden
    petitie getekend
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Deze situatie is de schuld van alle vorige regeringen, want die hebben het allemaal nagelaten duidelijke afspraken en wetten te maken ivm verkiezingen. Ik stel voor: de grootste partij (meeste stemmen) levert de premier en stelt de regering samen; de tweede grootste partij moet er bij zijn; en men heeft 3 maanden tijd om een regering te vormen, zoniet herverkiezingen binnen de 6 maanden na de initiële verkiezingen. Duidelijkheid, aub!
  • Otto-Jan Rongewaard

    4 jaar geleden
    Wie wil nieuwe verkiezingen? De VB-aanhang, hetzij een kwart van de bevolking. De andere drie kwart begrijpen dat je met nieuwe verkiezingen dezelfde uitslag krijgt en we dus weer 8 maanden terug staan.