© EPA

Bart Swings wordt tweede in schaatsmarathon Leeuwarden

Bart Swings is donderdag tijdens een schaatsmarathon in het Nederlandse Leeuwarden als tweede geëindigd. In een sprint met veertien schaatsers moest Swings alleen buigen voor de Nederlander Gary Hekman.

Hekman was op de eindstreep na honderd ronden 28 duizendsten van een seconde sneller dan de schaatser uit Leuven. De derde plaats was voor de Nederlander Niels Mesu.

Het ging in de Elfstedenhal om de eerste etappe van de vierdaagse. Op het niet al te snelle ijs in Leeuwarden bleek aan de sprint van Swings weinig te mankeren. De beste Belgische schaatser heeft zich voorgenomen aan enkele races van de vierdaagse deel te nemen. Vrijdag is de tweede wedstrijd in Utrecht.

Het afgelopen Wereldbekerweekend in Heerenveen, enkele tientallen kilometers ten zuiden van Leeuwarden, bleek dat het technisch nog niet goed zit met de schaatsslag van Swings. Voor het eerst dit seizoen bleef hij buiten de prijzen. Na enkele marathons vertrekt Swings met zijn coach Jelle Spruyt voor een trainingskamp naar Portugal.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer