© Photo News

REACTIES. Antwerp komt met de schrik vrij: “Desastreus begin straks vergeten, drie punten niet”

Snel een strafschop tegen én rood voor Wesley Hoedt. Het kon niet slechter beginnen voor Antwerp in Jan Breydel. Maar gelukkig voor de Great Old was daar niet veel later de eenvoudige tik van Lior Refaelov voor de 1-1 en voor het uur de magistrale knal van Alexis De Sart die de winst opleverde. Of hoe een horrorbegin nog in relatieve vreugde kan uitmonden …

stdr

ONS OORDEEL. De Sart brengt redding, toch ook gebuisden bij de Great Old

“Het einde was goed, maar we hebben het onszelf wel erg lastig gemaakt door dat concentratieverlies”, besefte Alexis De Sart. “Als je na tien minuten een strafschop én rood slikt, dan weet je dat het lastig wordt. Maar we hebben karakter en goesting getoond. De manier telt niet op het einde van de rit, wél de punten. Ook die drie tegen Cercle”, zei de scorende middenvelder, die uiteraard dolblij was. “(lacht) Die goal doet heel erg veel deugd, want ik wachtte er al lang op. Het is mijn eerste van het seizoen, mijn eerste voor Antwerp. Het was niet alleen een mooie goal, hij leverde ook de winst op. Ik beleefde een echte vreugde-explosie, zeker omdat we echt wel een tweede goal moesten scoren”, zei De Sart, die zo weer wat bewees op het drukbezette middenveld van Bölöni. “Na het rood en het zakken van Haroun kreeg ik meer verantwoordelijkheid, wat niet evident was. Ik ben het gewoon om met Faris naast me te spelen, dus nu moest ik het vuile werk wat alleen opknappen. Ik weet nu ook dat ik heb bewezen dat ik een meerwaarde kan betekenen voor dit Antwerp. Qua werkkracht, en zeker als je dan nog eens een beslissend doelpunt maakt”, wist De Sart.

© Photo News

Lior Refaelov had al voor de rust voor de 1-1 gezorgd. De goal van de hoop én de remonte, zoiets: “Misschien was die tik inderdaad wel de makkelijkste in mijn loopbaan”, lachte Refaelov, die niet was vergeten hoe catastrofaal het allemaal was begonnen. “Die eerste minuten waren desastreus en kunnen gebeuren, en de coach zal wel erg kwaad zijn. Of ik kwaad was in de kleedkamer? Ach, nee, we moesten focussen op onze tweede helft. Da’s het negatieve. Maar positief is wel de mentaliteit die we toonden. We zullen hier wel over moeten praten, maar wel constructief blijven. Ach, binnen twee weken weet niemand nog dat het zo slecht begon, maar zullen die drie punten er nog steeds staan. Met tien hebben we toch wat laten zien, hé, en daar moeten we uiteindelijk toch wel blij mee zijn. Antwerp is niét de sterkste ploeg in België, dus we moeten blijven beseffen dat we voor elk punt zullen moeten knokken”, besloot Refaelov nuchter en eerlijk als steeds.

© Photo News

Sinan Bolat: “Ik dacht bij die strafschop: ‘Dit kan toch niet waar zijn?’”

Antwerpdoelman Sinan Bolat was blij dat hij een stevige opwarming achter de kiezen had, want na vijftien seconden moest de goalie al aan de bak bij een strafschop van Cercle. Niet meteen de start van een droommiddag, dat besefte ook Bolat wel. “Ik dacht: ‘Dit kan toch niet waar zijn?’”, kon Bolat er achteraf toch nog een beetje om lachen. “Toen werd het meteen lastig. Maar we hebben getracht om weer snel die concentratie te zoeken, maar toen slikte we ook nog eens rood. Met tien man hebben we het op karakter gedaan, en die kleine kansen hebben we dan afgemaakt. Ach, dit zijn drie punten puur op karakter, hé, want erg tevreden kunnen we niet zijn. Strafschop én rood, een zwak begin. Maar als je dan toch wint met tien, hier in Cercle, waar velen niet veel pakken, dan is dat toch niet slecht. Maar qua spel moeten we deze wedstrijd snel achter ons laten en nu trachten om goed te recupereren naar donderdag toe, voor de beker tegen Kortrijk”, besloot Bolat met nu al een blik op de volgende weekopdracht.

MEER OVER Royal Antwerp FC