Beyhan kookt: Visköfte

Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze overheerlijke visköfte klaar. Smakelijk!

MiGe

Ingrediënten: 400 gram vis zonder graat (bv. kabeljauwfilet), 100 gram gekookte rijst (4 eetlepels), 2 eetlepels paneermeel, 1 ei, handvol peterselie, 1 ui, zout, peper, cayennepeper, laurierblad. Bereiding: - Verwijder de eventuele graten van de vis en snij hem in heel kleine stukjes. - Voeg het ei bij de vis. - Hak de ui fijn en voeg bij de vis. - Voeg de gekookte rijst, de fijngehakte peterselie en het paneermeel erbij. - Kruid met zout, cayennepeper en het fijngemalen laurierblad. - Wrijf je vingers met wat olijfolie in en maak kleine balletjes van het mengsel. Druk ze nadien plat. Je kan hiervoor ook een ronde uitsteekvorm gebruiken. - Verhit de olie in een pan en bak daarin de visballetjes aan iedere kant rondom bruin. - Leg de köftes even op keukenpapier zodat ze kunnen uitlekken.

Tip: Serveer de visköfte met gemengde sla.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer