De schade in de Spaanse kustplaats Calpe is aanzienlijk.
Volledig scherm
De schade in de Spaanse kustplaats Calpe is aanzienlijk. © RV

Storm houdt lelijk huis in Spaanse vakantieplaats Calpe, Vlamingen getuigen: “In negen jaar nog nooit meegemaakt”

De storm Gloria heeft vandaag en gisteren lelijk huis gehouden in Spanje. In het hele land vielen al drie doden. Ook in de kustplaats Calpe, waar veel Vlamingen een tweede verblijf hebben, is de schade groot na de passage van een vloedgolf.

7 reacties

  • Louis Sels

    4 jaar geleden
    Wij wonen in Guardamar(Alicante). Het was helemaal niet erg. Veel geblaat op TV maar weining wol
  • Stefaan Van Reeth

    4 jaar geleden
    @Robert Rich: we zitten al 37jaar in Denia en nooit hebben we dit meegemaakt op zulke schaal. In 2019 zijn er ook 2 zware stormen geweest maar dit was nog een ander verhaal. Te verstaan voor Spanje ....wij hebben ook Dean gehad in Mexico en Irma op Saint-Barthelemie, natuurlijk zijn dat nog andere kalibers maar voor onze regio was Gloria een zeer stevige zware storm. Ik kan je meegeven dat buren ons om 1uur ‘s nachts berichten stuurden en dat is niet om ons goede avond te wensen maar uit angst.
  • eric maier

    4 jaar geleden
    Op de Spaanse nieuwsbulletins van oa TVE zie je veel meer dan dit, en Calpé word hier nu op internet genoemd omdat er veel toeristen komen, maar er zijn plaatsen waar het veel erger was dan dit. Een storm is niet abnormaal, wat men wel vaststelt is het tempo en hevigheid dat het de laatste 6 maanden gebeurde. De laatste 2 stormen werden door onze media als een lokaal gebeuren gemeld, maar over hele grote delen van Spanje was immense schade,. En dat was wel een nieuw gegeven.
  • Filiep Lapeire

    4 jaar geleden
    Ja en indien de overheid waarschuwingen uitstuurt dan is dit voor sommigen het moment aangebroken, om eventjes een paar fotootjes te slaan en op Facebook te gooien.
  • robert rich

    4 jaar geleden
    Woon meer dan 30j in spanje in de buurt van calpe. Zo erg was het nu ook niet. Heb al veel erger meegemaakt. Maar ja... Voor sommigen is dit nieuw. Hier in spanje sluiten ze de scholen als een hond een sch... laat. Indien er in belgie sneeuw is blijven de scholen ook open. Altijd positief blijven en er kunnen ergere dingen gebeuren