Medisch personeelsleden van het Jinyintan ziekenhuis tijdens een ziekentransport van een patiënt geïnfecteerd met het mysterieuze longvirus, dat overdraagbaar is van mens op mens.
Volledig scherm
Medisch personeelsleden van het Jinyintan ziekenhuis tijdens een ziekentransport van een patiënt geïnfecteerd met het mysterieuze longvirus, dat overdraagbaar is van mens op mens. © EPA

Mysterieuze longziekte wordt van mens op mens overgedragen

De Chinese nationale gezondheidscommissie heeft bevestigd dat het coronavirus, de mysterieuze longziekte die in het centrum van China is opgedoken, overgedragen wordt van mens tot mens. Dat meldt het Chinese staatspersagentschap Xinhua. Er zouden leden van de medische staf geïnfecteerd zijn. Er zijn tot nu toe twee gevallen bekend van dergelijke overdacht. 

2 reacties

  • Jan Moerman

    4 jaar geleden
    In 2003 toen het SARS virus uitbrak was ik in China, terugkeer met 2 weken uitgesteld wegens te hoog risico op besmetting, in de luchthaven Hong Kong koortscontroles en documenten in te vullen aangaande contact met SARS patiënten, het vliegtuig (Jumbo) was slechts voor een kwart gevuld en iedereen met een mondmasker, eens in Schiphol aangekomen gingen alle mondmaskers in de vuilbak... om geen argwaan te wekken? Hoe gaan ze deze besmetting tegen houden met het Chinees Nieuwjaar?
  • raymond van der craen

    4 jaar geleden
    Het is een kwestie van tijd voor aleer dit virus zich verspreid en het virus is blijkbaar al verspreid over alle uithoeken van China. Wuhan is gelegen aan de druk bevaren Yangze rivier waar ook cruises worden aangeboden aan Westerse toeristen waaronder ook aan onze reisbureau's. Meteen stoppen met China reizen zolang deze epidemie niet is gestopt.