Zeebrugge mogelijk Europese hub van Chinese webshop JD

De logistieke tak van de Chinese e-commercegigant bracht maandag een bezoek aan de haven van Zeebrugge. Het bedrijf is bezig met een toer langs verschillende Europese havens, schrijft de transportwebsite Flows.

De delegatie werd ontvangen door havenvoorzitter en Brugs burgemeester Dirk De fauw (CD&V), samen met Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).

In juli 2018 zei CEO Richard Liu in een interview aan de Duitse krant Handelsblatt al dat hij naar Europa wou komen. Hij zei erbij dat hij voor de logistiek met een partner als DHL of UPS wou werken. Nu is het bedrijf op zoek naar een plek om alle bestellingen te centraliseren. En de haven van Zeebrugge is een van de opties daarvoor.

5G

Zeebrugge is interessant voor de groep omdat de Chinese staatsrederij Cosco een containerterminal heeft in de haven. Twee jaar geleden kondigden JD Logistics en Cosco aan dat ze nauwer wilden samenwerken. Ook technologisch heeft de haven van Zeebrugge een troef. De directie rolt dit jaar een 5G-netwerk uit over de hele haven.

Volgens Flows zijn de Chinezen ook dol op het Belgische bier. Na het eten moest er een spoedlading Brugse Zot aangeleverd worden omdat ze het zo lekker vonden.

Meer