EPA
Volledig scherm
© EPA

Duizenden betogen in Virginia tegen strengere wapenwetgeving

In de hoofdstad van de Amerikaanse staat Virginia, Richmond, zijn duizenden mensen op straat gekomen om te betogen voor het recht op het bezit en het dragen van een vuurwapen. Zij willen dat het parlement van de staat geen beperkingen oplegt.

7 reacties

  • Jacques-Philippe Leclerc

    4 jaar geleden
    20.000+ (sommige zwaar) gewapende demonstranten, volop Amerikaanse vlaggen en geen enkel geweld. Veel spandoeken met, "wij de bevolking regeren het land, niet de overheid". Een paar mensen droegen zelfs een gigantisch Barrett M82A1-geweer van 50 kaliber, van 150 cm lang, met helmen en kogelvrije vesten. Dit is wat ik noem, echte persoonlijke vrijheid..
  • Jan Verplancken

    4 jaar geleden
    Een land dat zijn burgers de wapens af neemt is niet te vertrouwen. Kijk de geschiedenisboeken er maar op na. (Wat niet wil zeggen dat je er vrij mee mag staan rond zwaaien natuurlijk)
  • Erwin De Meyer

    4 jaar geleden
    Zie ze daar staan die stoere jongens met hun geweer. Armen van geest.
  • benny vandersanden

    4 jaar geleden
    Bah wat een framing. Duizenden zwaarbewapende zogenaamde extreem rechtse aanhangers en niet 1 incident!! In andere delen van de wereld vallen tientallen doden bij betogingen (Iran) of verlagen ze zich tot vandalisme en vernielingen (Extreem links in België). De enige reden waarom deze betoging in Virginia uit de hand zou lopen zou zijn wanneer een extreem linkse tegenbetoging kwam provoceren en uitdagen net zoals in Charlottesville in 2017
  • Jacques-Philippe Leclerc

    4 jaar geleden
    Volgens de NRA: "Wetsgetrouwe (met vergunning) wapenbezitters hebben meer dan 616+ miljoen allerlei soorten wapens, en meer dan 12 biljoen soorten munitie. Als we een probleem waren, dan zou je het beslist weten! " Na de Amerikaanse Strijdkracht, de bevolking van Amerika is het 2de grootste leger in de wereld. "Knob Creek Gun Range" is het bewijs. Vrijwapen bezit heeft niets met wapens te maken, maar met vrijheid.