CD&V-fractieleider in de Kamer Servais Verherstraeten blijft hameren op de nood aan een regering met een meerderheid in beide landsdelen, lees: met N-VA.
Volledig scherm
CD&V-fractieleider in de Kamer Servais Verherstraeten blijft hameren op de nood aan een regering met een meerderheid in beide landsdelen, lees: met N-VA. © Photo News

Na oproep Elio Di Rupo: CD&V laat N-VA niet los voor federale regering

Federale FormatieCD&V-fractieleider in de Kamer Servais Verherstraeten blijft hameren op de nood aan een regering met een meerderheid in beide landsdelen, lees: met N-VA. De oproep van Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) richting CD&V, om N-VA los te laten, valt voorlopig dus op een koude steen. 

95 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Eerlijk gezegd: van CD&V verwachtte ik dat zij als eerste de Vlamingen zouden verraden. Niet dus! Het vertrek van Beke en Peeters heeft deze partij dus effectief goed gedaan! Er is dus nog hoop op een verenigd Vlaanderen Als tenminste ook bij de VLD Rutten en Somers aan de deur gezet worden.
  • jan boden

    4 jaar geleden
    De PS wil alleen een regering vormen waarin de Vlamingen in de minderheid zijn, zodat zij het beleid kunnen bepalen. Het is niet aan de CD&V om de PS hier de hand te reiken. Trouwens, welke toegevingen doet de PS tijdens de besprekingen met de N-VA ? Tot nog toe mochten we er geen enkele noteren.
  • Andre callens

    4 jaar geleden
    Open uw ogen PS wil enkel herziening financieringswet , geld in Wallonie is weer op , een geluk dat NVA volgens Dirupo niets ? wil toegeven.Hier draait alles om centen .
  • Peter Hegge

    4 jaar geleden
    Grappig om te zien hoe een Vlaamse partij opdroogt , verschrompelt en klaar is voor voor het museum. In dat Vlaanderen worden we wakker. Wie denkt dat de Vlaming rijker zal worden bij een splitsing zit er naast. Neoliberaal is gebaat bij uitbuiting, kijk naar de realisaties.
  • Marcel Willems

    4 jaar geleden
    vanaeken jokke Ik heb de cijfers van 2007 tot 2016En de schuld stond dan op 86,9 %met een intrest last van 4 %Isdan verhoogd tot 99% in 2010.De bankencrisis heeft als gevolg dat er in 2013 een 105% schuld was met intrest last van 3,6%Van 2014tot 2016 verhoogt tot 106,7%met vanaf 2015 o% intrestlast tot nu op zelfde peil .Dus kijk welke in de regringen zaten in de verschillende periodes .Geef dan een correcte mening