Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

De laatste dagen in de hel: overlevers Auschwitz beschrijven hoe moorden tot allerlaatste moment doorging

Het is deze maand exact 75 jaar geleden dat de laatste gevangenen bevrijd werden uit het vernietigingskamp van Auschwitz. Meer dan een miljoen mensen kwam er tijdens de Tweede Wereldoorlog op een gruwelijke manier om het leven door de hand van de Duitse bezetter. Enkele overlevers beschrijven in een boek hoe de laatste dagen in de hel verliepen en hoe het moorden tot op het allerlaatste moment bleef doorgaan.

17 reacties

  • Monique Hermans

    4 jaar geleden
    Mag niet vergeten worden, maar het gaat gewoon door elke dag opnieuw, en we kijken er van weg.
  • Cecarine De Smet

    4 jaar geleden
    Deze hel mag nooit vergeten worden, wie waren deze monsters die vrouwen,mannen en kinderen zo behandelden en al lachend de gaskamers instuurden? Is niet te geloven....en weten dat get terug gebeurd....kijk naar.IS, en naar allen die oorlog voeren zonder reden.....hopelijk stopt deze gruwel.
  • tom doumer

    4 jaar geleden
    Mag nooit nooit nooit vergeten worden
  • Tina Colpaert

    4 jaar geleden
    En dat er dan zijn die beweren dat dit nooit gebeurt is!!!!Hoop dat alle leiders overal ter wereld stoppen met oorlog of er nooit aan beginnen...
  • Joan Lute

    4 jaar geleden
    Ik heb Auschwitz jaren geleden met vrienden bezocht en het meest verontrustend van al vind ik dat zoveel mensen zichzelf steeds weer laten meeslepen door collectieve haat en onverdraagzaamheid ten aanzien van mensen die niemand kwaad betrokken. Wie zonder zonde is werpe de eerste steen die nooit zal geworpen worden omdat juist niemand perfect is.