Burgemeester Frank Gys leest zijn nieuwjaarsbrief voor, waarin het woord brug vaak voorkwam. © JAA

Pijpleidingen kunnen bouw nieuwe brug nog vertragen

Nieuw overleg tussen de gemeente en het Agentschap Wegen en Verkeer bracht geen goed nieuws over een versneld bouwen van een nieuwe brug over de E313.

jaa

Voorlopig blijft dus het jaar 2022 als vroegste datum gelden, maar als blijkt dat de industriële pijpleidingen met brandstoffen langs de snelweg verplaatst moeten worden, valt te vrezen dat de nieuwe brug langer op zich zal laten wachten.

“Pas in februari pas zal hierover duidelijkheid komen. Wij doen er alles aan om het proces te versnellen”, aldus burgemeester Frank Gys (N-VA). “Het enige wat voorlopig vaststaat, is dat de brug op dezelfde locatie komt.”

Gys probeerde op de nieuwjaarsreceptie aan ’t Candonckske toch ook wat goed nieuws te slijten. “Samen met de afwerking van de rotonde op de Ternesselei krijgen ze aan de scoutslokalen op de Van Tichelenlei ook een nieuw fietspad. Na de zomer openen we ons nieuwe polyvalent centrum en daaraan gekoppeld ineens ook ons sportcentrum ’t Brieleke. Onze administratie bekijkt momenteel hoe er nog een goede fietsverbinding kan komen tussen het Laar en het Centrum.”

© JAA