Rivale Pol Van Den Driessche luistert vergadering af

© pn

Het Brugse N-VA gemeenteraadslid Sabine Helleputte heeft in november de vergadering waarop Pol Van Den Driessche als lijsttrekker werd verkozen, stiekem opgenomen.

pl

Helleputte had haar gsm op tafel gelegd terwijl die met Ann Soete aan het bellen was. Soete, de tegenkandidate van Van Den Driessche, kon zo het hele debat en de stemming mee volgen. Dat bevestigt de lokale N-VA-voorzitter Dirk Barbier.

Soete en Van Den Driessche hadden de vergadering verlaten om de stemming niet te beïnvloeden. Pol Van Den Driessche zei achteraf dat hij op café was geweest. Soete zat intussen in haar auto de vergadering mee te volgen. Dat zou ze zelf ook opgebiecht hebben in een interview met Brugsch Handelsblad, dat vrijdag verschijnt. Zij legde zich ondertussen wel neer bij het lijsttrekkersschap van Pol Van Den Driessche.

Lokaal voorzitter Dirk Barbier meent dat door het incident het vertrouwen geschonden is. Hij eist dan ook een intern onderzoek, maar volgens Geert Orbie, arrondissementsvoorzitter is dat al gebeurd. “Op die tapes staat niets wereldschokkend, maar ze mochten niet gemaakt zijn”, aldus Orbie. Volgens hem is daarmee ook de kous af en zal Helleputte niet gesanctioneerd worden voor het maken van die opnames.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen