AP
Volledig scherm
© AP

Boeing bevestigt na paniek op de beurs: “737 Max-vliegtuigen wellicht ten vroegste half 2020 weer operationeel”

Boeing verwacht dat de 737 MAX-vliegtuigen pas halfweg dit jaar weer zullen mogen vliegen. Na speculatie daarover in de Amerikaanse pers werd de handel in het aandeel van de Amerikaanse vliegtuigbouwer stilgelegd.

4 reacties

  • MARC VAN RYSSEL

    4 jaar geleden
    Antwoord aan Nils Steyaert. Het ontwerp van de Boeing 737 vertoont geen technische gebreken want indien dat wel het geval was was het al 40 jaar uit dienst geweest. Het is gewoon de overvloed aan computertechnologie in de 737 MAX welke de oorzaak van alle ellende is. En het gebrek aan deugdelijke opleiding van de piloten speelt ook een grote rol.
  • Marc Van der Vloedt

    4 jaar geleden
    Paniek ? Iedereen (werd) voorgelogen met een knap staaltje "grafiekje" tekenen (cijfers toveren), altijd goed om wat mindere (beleggers en Pensioenfondsen) erbij te betrekken en ondertussen de kaders laten uitkeren/lozen/dumpen van hun opties&aandelen. En plots zijn er geen "kopers" meer, komt de "echte" achtergrond naar voren en iedereen wil naar de uitgang. Leugens regeren niet eeuwig, toch ?
  • Nils Steyaert

    4 jaar geleden
    Zou Boeing niet beter de oude 737 stopzetten (het ontwerp dateert uit de jaren zestig) en beginnen met de ontwikkeling van een nieuw middellange afstand toestel? Mss een Boeing 797?
  • Luc Deville

    4 jaar geleden
    Boeing zou moeten geleerd hebben door de ervaringen van het door hen overgenomen McDonnell Douglas. Dat bedrijf is mede ten onder gegaan door dodelijke ongevallen met een nieuw type vliegtuig. Ook toen waren er fouten die ingegeven werden door besparingen oa met de vrachtdeur waarvan men niet zeker was dat ze goed gesloten was. Ook toen waren er interne rapporten die deze fouten aankloegen. Ook toen zakte het vertrouwen in het bedrijf razendsnel. Het is bijna copy paste.