RV
Volledig scherm
© RV

HET DEBAT. Moeten haatberichten op sociale media vaker bestraft worden?

In de Panne vond gisteren een grootscheepse zoekactie plaats naar een aantal mensen die geprobeerd hebben het Kanaal over te steken in een bootje. Op sociale media verschenen al snel racistische commentaren. Verschillende politici reageren geschokt. Focus en WTV, wiens Facebookpost werd bedolven onder de racistische commentaren, veroordelen de haatboodschappen. Wat denk jij? Moeten haatberichten op sociale media vaker bestraft worden? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.

162 reacties

  • vanfleteren diederik

    4 jaar geleden
    Uitspraken zouden nooit tot rechterlijke vervolging mogen leiden. Nooit. Woorden zijn geen daden.
  • Cecarine De Smet

    4 jaar geleden
    Misschien eens de mening van de Belgische burger vragen? Dit om deze toestanden te vermijden in de toekomst. De uitspraken die ik lees keur ik zeker niet goed, maar de vraag is waarom er zulke uitspraken gebeuren.....
  • PETER PERMENTIER

    4 jaar geleden
    Waar is de border lijn, kritiek onder een pseudo-naam die ons in negatieve dag licht stellen, automatisch wissen systemen bestaan hiervoor, maar worden niet toegepast, ge kunt te rade gaan bij Google hoe het werkt en het moet.
  • Thierry Willems

    4 jaar geleden
    het gaat hier om de perceptie.nu zie je tenminste wat er leeft onder de plaatselijke bevolking,en dat heeft niets met racisme te maken.politiekers vallen altijd uit de lucht blijkbaar als ze op de feiten gewezen worden.
  • Lieve Cuppens

    4 jaar geleden
    Veel van dergelijke berichte zijn ontdaan van enige vorm van menselijkheid. En ja, dit mag, maar is een uiting van een zwakke ethiek op persoonlijk vlak. Daarenboven zijn deze berichten vaak onder een pseudo-naam geschreven. Indien het verboden zou zijn dit laatste te doen, dan zou al heel wat inhumaan gezwets de wereld uit zijn. Dan kan ik als individu achterhalen dat bvb. de loodgieter, schilder, advocaat, werknemer, die ik zoek niet zal vragen om mij te helpen. Dan zoek ik wel een ander.