Dierenpark Pairi Daiza pakt uit met de eerste simulaties van haar nieuwe verblijf in The Land of the Cold.
Volledig scherm
PREMIUM
Dierenpark Pairi Daiza pakt uit met de eerste simulaties van haar nieuwe verblijf in The Land of the Cold. © Pairi Daiza

Hotel midden in Pairi Daiza is volgens bioloog Dirk Draulans meer dan verkooppraatje: “Die dieren kunnen elke vorm van afleiding gebruiken”

Pairi Daiza opent in maart een hotel in het hart van het dierenpark. Een deel van de kamers zal zich onder water bevinden, waar bezoekers ijsberen, walrussen en pinguïns door het raam kunnen zien voorbijkomen. Niet alleen leuk voor de gasten, maar vooral voor de dieren, zegt Pairi Daiza: hun nieuwsgierigheid wordt geprikkeld omdat ze in de hotelkamer kunnen meekijken. En dat is meer dan een verkooppraatje, zegt Knack-journalist en bioloog Dirk Draulans in De Morgen.

4 reacties

  • Jef Pauwels

    4 jaar geleden
    Het is en blijft een gevangenis voor de dieren tot eer en glorie van het mensdom.
  • paul van gorp

    4 jaar geleden
    dierentuinen met veel ruimte zoals Pairi Daiza hebben zeker bestaansrecht, nog ruimere verblijven zijn natuurlijk welkom , leerrijk voor iedereen. uit nostalgie onlangs nog eens naar Zoo Antwerpen geweest (ook wegens gratis kaart), dat was schokkend, volledig dier-onwaardig, dag en nacht verschil met Pairi Daiza.
  • Jan Jets

    4 jaar geleden
    Ik zou het graag met die bioloog eens hebben over territorium, de ruimte die dieren hebben in het wild, vergeleken met de ruimte die ze in een zoo hebben.
  • Jean Blanquart

    4 jaar geleden
    Een schande voor de mensheid wordt natuurlijk door een mede-wetenschapper vergoeilijkt! Welnu, Paris Daiza moet sluiten, net als alle dierentuinen en 'pretparken' in de wetreld. Dieren horen thuis in HUN habitat, net als de mensen! Weg ermee!