Een Indonesische gezondheidsmedewerker met een thermische scanner op de Soekarno-Hatta International Airport in Tangerang, Indonesië.
Volledig scherm
Een Indonesische gezondheidsmedewerker met een thermische scanner op de Soekarno-Hatta International Airport in Tangerang, Indonesië. © EPA

“Europa staat klaar om te reageren op het coronavirus”

Het nieuwe coronavirus dat net voor het jaareinde opdook in China heeft onze contreien nog niet bereikt, maar als dat gebeurt is Europa klaar om te reageren. Dat zegt professor Herman Goossens van UAntwerpen, die het door de Europese Commissie gefinancierde ‘PREPARE Outbreak Mode Committee’ coördineert.

9 reacties

  • Marc Talloen

    4 jaar geleden
    Ik heb het zelf opgezocht het antwoord op mijn vraag of virus te genezen is , het is"NEEN", Het enige dat men kan doen is de patiënt zo goed mogelijk verzorgen ,en sommige overwinnen het virus en andere sterven ervan , en dan nog beweren dat alles onder controle is , dat China de luchthavens en openbaar vervoer stil legt zegt genoeg .Het is alle hens aan dek , het enige dat men kan is een vaccin tegen het virus ontwikkelen maar dat kan weken maanden duren.
  • Lisette Theunis

    4 jaar geleden
    Ze staan klaar om iedereen wat op hun gemak te stellen. We kennen ondertussen allemaal wel een Spinazie of Verkest verhaaltje..
  • Pilar Gomez

    4 jaar geleden
    Ze staan klaar om een commissie op te richten om de zaak bestuderen, in een 5-sterrenhotel vanuit een land waar het virus niet voorkomt zodra de ziekenhuizen en begrafenisondernemers overstelpt zijn!
  • Michel Jacobs

    4 jaar geleden
    Een epidemioloog richt zich natuurlijk op een algemeen overzicht.Maar ons inwoners interesseert Europa minder. We wonen in België nietwaar.Dat hij mij maar eens zegt hoeveel isolatiekamers er écht zijn in België en hoeveel opgeleid personeel met herhaalde praktijktrainingen daarvoor écht beschikbaar zijn: het is al een ramp op voorhand.Dat kan IK u zeggen.
  • Marc Talloen

    4 jaar geleden
    Is het virus te genezen? , zijn er al patiënten genezen ? Daar horen of lezen we nergens iets over.