Mithra-baas onderzocht voor handel met voorkennis

Er loopt een onderzoek naar de CEO van het Luikse farmabedrijf Mithra, François Fornieri, wegens mogelijk misbruik van voorkennis.

Dat schrijven de kranten van Sudpresse woensdag. De Waalse zakenman wordt ervan verdacht de financiële toezichthouder FSMA te hebben omzeild door via een derde in alle discretie aandelen Mithra te hebben gekocht.

In oktober 2019 werd een onderzoek geopend. Dat is de maand waarin het Luikse farmabedrijf een contract tekende met Mayne Pharma voor de commercialisering in de VS van de anticonceptiepil Estelle.

De markten reageerden maar matig op het contract. Het aandeel verloor 20 procent. Na het contract werden grote volumes van het aandeel verhandeld. De speurders verdenken Fornieri er nu van grote sommen geld te hebben gestort op de rekening van een kennis, bedoeld om aandelen Mithra te kopen.

Ook de FSMA zelf voert een onderzoek wegens handel met voorkennis tegen Fornieri, meldt De Tijd.

Fornieri zelf ontkent de feiten. ‘Ik contesteer met klem dat ik deelnam aan welke inbreuk ook en betreur dit soort mediatiek lek dat Mithra in diskrediet brengt’, reageert hij op Twitter.

Meer