AFP
Volledig scherm
© AFP

Aantal doden door coronavirus stijgt naar 26: “Te vroeg om internationale noodtoestand uit te roepen”

Het aantal mensen dat in China is overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus is vandaag gestegen naar 26. Dat meldt de dienst volksgezondheid van Peking. Het aantal mensen bij wie in het land het nieuwe coronavirus is vastgesteld, is gestegen naar 830. De meeste mensen zijn vooralsnog besmet geraakt in de provincie Hubei, met miljoenenstad Wuhan als hoofdstad. Er is intussen wel een tweede dode gevallen buiten die provincie.De Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties (WHO) stelde gisteren na crisisberaad het nog te vroeg te vinden om de uitbraak van het coronavirus uit te roepen tot internationale noodtoestand.

22 reacties

  • Guido Swerts

    4 jaar geleden
    Ik vrees dat we hier nog lang niet mee klaar zullen zijn...vanwege het grote geld willen ze de grenzen zelfs niet (tijdelijk) hermetisch afsluiten..ons welzijn komt blijkbaar pas op de 2de plaats..na het grote geld..het virus verspreidt zich exponentieel..en zal overal toeslaan.Dit wordt een virus-epidemie van ongeziene formaat en omvang.
  • Geert Vaelen

    4 jaar geleden
    Als 18 doden niet genoeg is om een rampenplan op te stellen of noodtoestand uit te roepen, hoeveel moeten er dan eerst sterven voor er actie ondernomen wordt? 50? 100? 1000? 100.000? Een miljoen? Of moet het virus eerst overal in alle uithoeken van de wereld verspreid zitten zodat de hele aardbol gevaar loopt?
  • Maurice Verheyen

    4 jaar geleden
    Ach weeral paniek voor niks, eerst vogelgriep, mers, sars en wat nog allemaal. Angst zaaien om de belastingen weer omhoog te jagen! Volgende week hoor je er niks meer over.
  • ronny meuris

    4 jaar geleden
    De maatregelen zijn te groot van omvang om dit als een marginaal probleem te beschouwen. Wat Is er echt aan de hand ?
  • Paul Goetghebeur

    4 jaar geleden
    Ben Debremaker,het is overdraagbaar van mens tot mens,het asntal besmettingen gaat expotentieel omhoog,ttz wacht nog een weekje en post dan nog maar eens